Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

FABRİKA İŞÇİSİ İÇERİDEKİ SON DURUMU ANLATTI

Sarayköy’de yaklaşık 4 bin işçinin çalıştığı Tekstil fabrikasında 10’dan fazla işçinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı, 100’e yakın kişinin ise karantinada olduğu iddia edildi. Fabrikada üretim durmadı. Fabrikadaki işçiler önlemlerin alındığını fakat yine de vakaların arttığını söyledi.

FABRİKA İŞÇİSİ İÇERİDEKİ SON DURUMU ANLATTI

Denizli’nin en büyük tekstil firmalarından birisi olan ve Sarayköy ilçe sınırları içerisinde fabrikası bulunan işletmenin dokuma bölümünde çalışan bir işçi, “Son günlerde izinli işçi sayısında artış var. Tabii bize açıklanmıyor ama diğer postada da izinli işçi sayısı artmaya başladı. Yerel basında 50 pozitif demişler o kadar değildir. Ama yüze yakın karantina olduğunu biliyoruz. Servislerde karışık oturuyorduk mesela o değişecek. Servislerde numaralı sisteme geçecekler herkesin koltuğu belli olacak” dedi.

 

Sürekli bilgilendirmeler uyarılar yapıldığını aktaran dokuma işçisi, “Bilgilendirme de nereye kadar... Maske takıyoruz tamam. Mesafeye dikkat ediyoruz ama yine de pozitif vakalar çıkıyor. Her vardiya değişirken çalışma alanı dezenfekte ediliyor. Önceden dezenfektan tüneli vardı onu geçen kaldırdılar. Benim bildiğim bir işçinin akrabasında pozitif çıkınca onu tedbir amaçlı karantinaya göndermişler. Vakayı net söyleyemem ama karantina yüze yakın” diye konuştu.

 

Başka bir işçi de yemekhanenin durumuna dikkat çekti. 600 kişilik yemekhanenin yarı kapasitede hizmet verdiğini belirten işçi, “Masada iki kişi oturması gerekirken ender de olsa işçi, arkadaşlarımla oturacağım diye ısrar ediyor. O da haklı, devlet dışarıda her şeyi serbest bıraktı. Normalleşme dediler. Sık sık müfettişler geziyor fabrikada. Geçen denetimden geçtik. Yemeklerde tek kullanımlık servis malzemesi kullanıyor. Patron da bu masrafa mecbur aslında. Birçok ülkeye ihracat yapıyor. Bekleyen önemli siparişler varken üretimin durmasını göze alamıyor” dedi.

 

‘DENETİMDEN GEÇİYORUZ’

Fabrika yönetiminden görüştüğümüz yetkili ise fabrikanın çok sıkı denetimlerden geçtiğini belirterek, “Raporlarımız mevcut. Vakaların yüzde 90-95’i çevre kaynaklı bulaşıyor. Bunu İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de ifade etti. Az önce bir kadın işçiyi karantinaya gönderdik. Üst katında oturduğu annesinin pozitif olduğu ve karantinada olduğunu öğrendik. Bir kişiyi karantinaya gönderince temasta olduğu 8-10 kişiyi daha tedbir amaçlı karantinaya gönderiyoruz. Fabrikada bulaşı önlemek için hem ciddi bir emek hem de ciddi bir bütçe ayırıyoruz” diye konuştu.

 

Dezenfektan tünelinin ülke genelinde kaldırıldığını belirten yetkili; “Denetime geldiklerinde yasaklandığını öğrendik. Uluslararası ihracat yaptığımız firmalar da dezenfektan tünelinin partikül yoluyla bulaşı artırdığı yönünde bilimsel çalışmalar olduğu bilgisini paylaştı. Sosyal mesafeli dinlenme alanları yarattık. İkinci bir kantin oluşturduk. Termal kameralar, elektronik ateş ölçerler ile sıkı bir takip içerisindeyiz” dedi. Yerel basında çıkan “50’den fazla pozitif 1000 karantina” haberinin doğru olmadığını söyleyen yetkili, “Biz bu işi ciddiye alıyoruz. Yapılan haberde hem yanlış bilgi hem de tutarsızlık var. 1000 kişinin karantinada olması bölümün değil fabrikanın kapanması anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Sarayköy’de oturan bir yurttaş; “Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerinde çok artış var. Fabrika işçilerinin oturduğu Rıza Akçay Sitesinde karantina çok. Ama ne kadar dikkat ediliyor dersen edilmiyor” dedi.

Foto kaynak : Evrensel 

sarayköy
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!