Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

105 dile çevrildi, Avrupa’daki 35 ülkedeki vatandaşların bilgisine sunuldu.

Yetişkin öğrenimiyle ilgili içerik paylaşımlarının yapıldığı EPALE platformunda Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’nin kokulu taş ve kabak işlemeciliği kursu yer aldı. İçerik paylaşımlarında seçici olan EPALE’de yer alan Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’nin 2 kursuna ait makaleler 105 dile çevrildi, Avrupa’daki 35 ülkedeki vatandaşların bilgisine sunuldu.

105 dile çevrildi, Avrupa’daki 35 ülkedeki vatandaşların bilgisine sunuldu.

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’nin kokulu taş ve kabak işlemeciliği kursu Avrupa’ya açıldı. Yetişkin öğrenimiyle ilgili içerik paylaşımlarının yapıldığı Avrupa’da yetişkin öğrenimi alanındaki en son gelişmelerin paylaşıldığı çevrim içi bir topluluk olan EPALE’de Halk Eğitim Merkezi’nin kokulu taş ve kabak işlemeciliği kursunun makaleleri 105 dile çevrildi.

Avrupa’daki 35 ülkeden 20 binin üzerinde yetişkin eğitimci meslektaşların iletişim halinde olduğu EPALE platformunda içerikler tek tek inceleniyor, yayınlanmaya en uygun eğitici kurslar seçiliyor. 35 ülke içerisinden binlerce kurs arasından seçilen 2 kurs ile Sarayköy Halk Eğitim Merkezi büyük bir başarıya imza attı.

“MAKALEMİN BİR AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ OLAN EPALE’DE YAYINLANMASI BENİM İÇİN GURUR VERİCİ”
Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’nde kokulu taş ve kabak işlemeciliği kursunun eğitmenliğini yapan ve makaleleri kaleme alan Adile Yıldız , “ Sanata olan ilgim çocuk yaşta başladı. Hayalim de resim öğretmeni ya da psikolog olmaktı. Öğretmenliği seçtim. Çünkü bir şeyler öğrenmeyi ve öğretmeyi, insanlara yardımcı olmayı kendime ilke edindim. El sanatları mezunuyum ve 6 yıl önce göreve başladım. Su kabağına ilgim de ahşaba olan ilgimden başladı. Araştırdım ve eğitimini aldım. Araştırmalarda edindiğim bilgiler beni su kabağına hayran bıraktı. Bir doğa harikası diyebilirim. Çünkü yetiştiği toprakta dezenfekte etme özelliğine sahip, çekirdeği kanser ilaçlarında kullanılması, kozmetik ürünlerinde kullanılması, mutfakta tarhana ve tuz nemlenmemesi için kullanılması daha bunlara benzer bir çok özellik sayabilirim. Bizim için ise ahşap obje ve aydınlatma alanında kullanımı oldukça yaygın. Son yılların popüler sanatı ve ilgi çok fazla… Makalemin bir Avrupa Birliği projesi olan EPALE’de yayınlanması ise benim için gurur verici” dedi.Sarayköy’de 3 yıldır kursu açtığını aktaran Yıldız, “Kursiyerlerimin çoğu emekli hanım ve beylerden oluşuyor. Şuan tüm teknik bilgilere sahipler ve satışta da bulunuyorlar. Kadınlarımızın evde, günlerde; beylerin ise kahvehanelerde vakit geçirmek yerine kurslara katılması çok takdire şayan. Hem moral motivasyonu açısından hem de ek gelir elde etmelerine teşvik edici. En güzeli de kendi eş dostlarına el emeklerini hediye etmeleri onları gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!