Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

KÖY ÖZLEMİNİ BÖYLE GİDERİYORLAR

Sarayköy ilçe merkezinde ikamet ederken daha da özümüze dönmeliyiz diyerek şehir merkezinden uzakta bir eve taşınarak doğal yaşama yönelen çift, eskiye özlemlerini bu şekilde gidermeyi tercih etti.

KÖY ÖZLEMİNİ BÖYLE GİDERİYORLAR

Uzun yıllar Sarayköy ilçe merkezinde oturan Fatma ve İbrahim Eroğlu çifti, Sarayköy şehir merkezinin kalabalıklaşmasının ardından daha sakin bir hayat sürmek istediklerine karar verince yeni bir arayış içerisine girmişler.

Eski yaşamın güzelliklerine ve doğaya olan tutkuları hiçbir zaman dinmeyen çift aldıkları bu karar ile birlikte şehir merkezinden uzakta bir yer arayışına girişmişler. Sarayköy’ü çok sevdikleri için buradan da ayrılmak istemeyen çift, şehir merkezinden uzak daha sakin bir hayat yaşayabilecekleri yer olarak kendilerine Sakarya mahallesini tercih etmişler.

Emekli olmalarının da etkisiyle daha sakin ve doğal bir yaşamı tercih eden Eroğlu çifti, şimdi Sakarya mahallesinde kurdukları dünyalarında çok mutlu. İbrahim Eroğlu, yaşadıkları hayata dair yaptıkları açıklamada, “Ben kendim zaten köylü çocuğuyum ve içimde köyde yaşama arzusu hep vardı. Ama hayat mücadelesi bu arzuyu ancak emekli olunca yaşamama müsaade etti. Ben ve eşimde o saatten sonra bir an bile durmadan özlemini duyduğumuz hayata yaşamaya başladık” dedi.

Aynı zamanda doğal yaşamın tüm nimetlerinden kendi arazileri üzerinde faydalanan Eroğlu çifti, açıklamalarına şu şekilde devam etti.” Koyunlarımız var, ineklerimiz var, tavuklarımız var, zeytin ve meyve ağaçlarımız var. Ağaçlarımıza doğal olmayan gübre bile vermiyor, gübrem bile yine kendi ineklerimden geliyor.  Hemen hemen her şeyi kendimiz yapıyoruz ve bir çok ürünü mevsimin bize sunduğu zamanlarda tüketmeyi tercih ediyoruz. Durum böyle olunca da her gün misafirlerimiz oluyor. Dışarıda adına köy kahvaltısı denilen ama her şeyin yapay olduğu sofralardan sonra buraya gelince yedikleri her şeyin tadını daha iyi aldıklarını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda şimdi oturdukları eve taşındıklarında en çok hoşlarına giden detaylardan bir tanesi ise tesadüfen ağaçlarda çıkan su kabakları olmuş. İlk başta ne olduklarını anlamadıklarını fakat büyümeye başladıkça su kabakları olduğunu fark edince mutlu oldukları ifade eden Eroğlu ailesi, bunları da yine meraklısına ve isteyenlere verdiklerini açıkladı.

Aile aynı zamanda arazilerinde bulunan büyükbaş küçükbaş ve kümes hayvanları dışında yine gördükleri yaralı sokak hayvanlarına yardım ettiklerini, eğer yaralıysa tedavi ettirdiklerini ifade ettiler.

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!