Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

DENİZLİLİLER AMAN DİKKAT CANINIZ YANMASIN!

Denizli’de kurdukları dolandırıcılık ağı ile çevre illerden vatandaşların arabalarına talip olup giderek, satış yaptıktan sonra farklı bahaneler ile satışını aldıkları arabalara ödeme yapmadan kaçan suç şebekesi hakkında açılan davaların ardı arkası kesilmiyor.

DENİZLİLİLER AMAN DİKKAT CANINIZ YANMASIN!

Geçtiğimiz günlerde yurt dışında yaşayan Mehmet Ata Ağırman’ın  aracını satın alma bahanesiyle Çivril’e çağıran şüpheliler daha sonra satışını aldıkları araca ödeme yapmadan Ağırman’ı benzinlikte atlatıp araç ile ortalıktan kaybolmuşlardı.  Haberimizin ardından gazetemize ulaşan 3 mağdur daha aynı isimler tarafından aynı yöntemle dolandırıldıklarını açıkladı.

Mağdurlardan Kürşad Güneş, Afyon Dinar’da yaşadığını aynı şahısların kendisini arayarak “Biz Denizli’nin Honaz ilçesindeyiz aracını al gel yol masraflarını karşılayalım kafamıza yatarsa alış verişimizi yapalım” dedikten sonra Honaz’a geldiğini,  kendisini öğretmen olarak tanıtan A.A,  isimli kadın ile H.D,  İsimli bir erkeğin kendilerini karşıladıklarını, ardından bir kafeye oturarak şüphelilerin aracı beğendiklerini almak istediklerini fakat esnaf kefaletten kredi alarak aracı satın alabileceklerini söylendiğini ifade etti.  Ardından H.D, mağdurların yanında kendisini Esnaf Kefalet Odası Başkanı olarak tanıtan E.K ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. E.K ,  aracın satışını alıp o evrakla  kendilerine başvururlarsa kredi alabileceklerini garanti edince mağdur Kürşat G., durumu kabul etti. H.D,  ayrıca güven vermek adına Kürşat Güneş’e bir gün sonranın tarihinde hazırlanmış 80 BİN TL değerinde birde senet verdi.

Kürşat Güneş. Yanına bırakılan sonradan yanlarına gelen iki kişiyle parasının gelmesini beklerken hayatının şokunu yaşadı. Beklediği  45 dakikalık süre zarfından aracının çoktan Manisa’nın Alaşehir ilçesinde  başka bir galericiye satıldığını öğrendi.  Yanında beklemesi söylenen kişiler  ise ben bunların böyle yapacağını nereden bileyim diyerek işin içinden sıyrıldı. Dolandırıldığını anlayan Kürşat Güneş.,  savcılığa giderek şikâyetçi oldu.  Kürşat Güneş’in davasının ise halen devam ettiği yakın zamanda mahkemeye çıkacakları öğrenildi.

“KÖYDEN GELİYORUZ BİZE YARDIMCI OL”

Şüpheliler bu kez Antalya’da ikinci el oto alım satım yapan bir iş yerini gözlerine kestirerek soluğu orada aldılar. Sefer Duvan, isimli vatandaşın iş yerine giderek “Abi biz Denizli Buldan’dan geliyoruz köylüyüz bu senin ticari aracı alacağız yardımcı olursan” dediler.  Duvan, tabi ki diyerek işlemleri başlattı. Satışı almak için gelen H.K  ve K.Y  isimli şüpheliler aracı almak için yanlarında para olmadığını parayı Tarım Kredi Kooperatifinden çekeceklerini bunun içinde aracın satışının üstlerine olması gerektiğini söyledi. Duvan, ise o anı şöyle anlattı “Daha önce bu tarz satışlarım olmuştu,  arıyorduk Tarım Krediyi şahsa kredi çıkıyorsa araca ipotek koyup senet alıp krediyi çekince arabayı verip paramızı alıyorduk,  yanımda Tarım Kredi Kooperatif Başkanı olduğunu söyledikleri E.K isimli bir şahsıda arayınca bunlar o şahısta tamam satışı üstünüze alın evrağı bana gönderin paranızı hesabınıza yatırayım deyince  güvendim,  yine öyle bir işlem diye düşünerek yanlarına elamanımı verip gönderdim bunları notere.  Noterde satış gerçekleşince benim elamanıma bir gün sonrası tarihli 40 BİN TL değerinde senet vermişler birde sözleşme imzalatmışlar,  aralarda boşluk olan bir sözleşme olunca altını üstünü kendileri doldurmuş zaten. Elamanım iş yerine döndü ne oldu dedim. Abi paraları EFT’de takılmış yarın ödeme yapacaklar bana da senet verdiler deyince ben zaten dolandırıldığımı anladım. Şahıslardan gidip hemen şikâyetçi oldum. Önümüzdeki günlerde mahkememiz var bakalım sonuç ne çıkacak bizde beklemedeyiz” dedi.

SON KURBAN UCUZ KURTULDU

Ömer Koç,  isimli bir vatandaş aynı yöntemle dolandırılmaya çalışıldı. Yapılan haberlerin ardından açıklama yapan Koç, aynı  isimlerdeki şahıslar benden  aracımı satın almak için geldiler. Aracı beğendiklerini  Esnaf Kefaletten Kredi çekerek aracını alacağız diyerek kendisini  yine her olayda telefon görüşmesi yapan,  kendisini Esnaf Kefalet Odası Başkanı olarak tanıtan E.K, ile görüştürdüklerini  söyledi. Fakat yanına gelen şahısların  hal ve hareketlerinden şüphelenen Koç, parayı getirin arabayı alın diyerek pazarlığı sonlandırdığını belirtti.  Koç yaptığı açıklamada “Ben bu olaydan ucuz kurtulmuşum dolandırılan vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun. Herkes bu şüphelilere ve bu yönteme karşı dikkatli olsun uyarısında bulundu.

Şuana kadar Denizli’den geldiğini söyleyen bu ekip tarafından dolandırıldığını iddia eden kişilerin toplam zararı 260 BİN TL’ye ulaştı. Şüphelilerin mağdurlarla olan davaları önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!