Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

HER İKİ GÜNDE BİR DEZENFEKTE EDİLECEK

Korona virüs sebebi ile alınan önlemler dahilinde toplu taşıma araçları dezenfekte edildi.

HER İKİ GÜNDE BİR DEZENFEKTE EDİLECEK

2019 Aralık'da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan  korona virüs salgını 3 ay içerisinde birçok ülkeye yayıldı. Tüm bu tedbirler sayesinde bir noktaya kadar Türkiye’de kendini korumuştu fakat 11 Mart 2020 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklama ile ülkemizde görülen  ilk vakayı vatandaşlarla paylaştı. Bu paylaşımın ardından ülke içinde tedbirler artarak devam etti.

 İnsanların toplu halde bulunabilecekleri tüm alanlar yapılan açıklamalar doğrultusunda bir başka emre kadar kapalı kalması yönünde karar alındı. İnsanların temel ihtiyaçlarını giderebileceği yerler dışında birçok yer kapalı olacak. Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan, düğün salonu, çalgılı, müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri, pavyon, bar 16 Mart Pazartesi gece 00.00 dan itibaren süresiz bir şekilde kapatılırken, Dün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklaması sonrası Cuma ve vakit namazlarıda dahil olmak üzere camilerde toplu halde namaz kılınması bir süreliğine durduruldu. 

SARAYKÖY OTOGARINDA DEZENFEKTE İŞLEMLERİ

İhtiyaçlar doğrultusunda kapatılamayan yerlerden birisi toplu taşıma araçları. Onlar içinde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından dezenfekte edilmeleri yönünde çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan komisyonda Denizli ve tüm ilçelerinde toplu taşıma araçları için dezenfekte işlemlerinin başlatılması kararı alındı.

Bu doğrultuda Sarayköy ilçesinde gün içerisinde yüzlerce vatandaşın ulaşımını gerçekleştiren ve ilçenin tek toplu taşıma noktası  70 minibüs ile ilçe içerisinde vatandaşa hizmet sunan ticari taksilerin 17 Mart Salı günü sabah 09.30’da dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi. Salgın konusunda değişiklik olasıya kadar 17 Mart tarihinden itibaren iki günde her bir araç için tek tek dezenfekte işlemleri yapılacak.  Arabaları dezenfekte olan şoförler, dezenfekte işlemleri yapılasıya kadar biz kendi imkanlarımız dahilinde temizliklerimizi yaptık. 17 Mart tarihinden itibaren de iki günde bir yetkililer dezenfekte işlemini gerçekleştirecekler. Hemen başlaması bizi çok mutlu etti. Hem kendi hayatımız hem de gün içerisinde taşıdığımız yüzlerce insan için daha sağlıklı bir ortam olması hepimizin sağlığı için çok önemli.

TİCARİ TAKSİLER UNUTLMADI

İlçe içerisinde hizmet veren, aynı zamanda havalanına direk ulaşım sağlayan ticari taksilerde unutulmadı. Dezenfekte otogarda bulunan ticari taksileri büyük bir titizlik ile ilaçladı. Taksici esnafı ise yapılan işlemden duydukları memnuniyeti dile getirerek " Biz bir noktaya kadar temizleyebiliyoruz, böyle olunca tabiki daha hijyenik bir çalışma yapılmış oluyor, yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi. 


SARAYKÖY sarayköyhaber habersaryköy saraykoy çin korona virüs wuhan dezenfekte otogar
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!