Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

ACILI AİLE İLK KEZ O GÜNÜ ANLATTI

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir vergi kontrol noktası yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonrası hayatını kaybeden Mehmet Kaplan’ın acılı ailesi, Kaplan ile yaptıkları son konuşmaları ve olayı nasıl öğrendikleri anları anlattı.

ACILI AİLE İLK KEZ O GÜNÜ ANLATTI

Geçtiğimiz gün Somali’nin Başkenti Mogadişu’da bomba yüklü aracın teröristler tarafından patlatılması sonrası hayatını kaybeden 73 kişiden birisi olan Mehmet Kaplan’ın Sarayköy’de bulunan evinde acı bekleyiş devam ediyor. Bağlı bulunduğu şirket çalışma şeklini sevdiği için Kaplan’ı uzun süredir Somali’ye göndermek istiyordu, borçların ardından ev borcu bitesiye kadar gidip çalışma kararı aldı. Teröristlerden arındırılan bölgelerin güvenli bölge ilan edilmesinin ardından o bölgelerde çalışma yapmak için giriş yapan ekiplerle beraber olan Kaplan, o sabah içerisinde bulunduğu ekip  ikinci araç olarak kontrol noktasına geldiğinde hain terör saldırısı gerçekleşti. Meydana gelen saldırıda oda arkadaşı olan diğer Türk vatandaşı ile birlikte hayatını kaybetti.

"BENİM BABAM ŞEHİT"

 Olay günü yaşadıklarını, Mehmet Kaplan ile yaptıkları son konuşmayı ve Sarayköy’den Mogadişu’ya gitme nedenlerini Mehmet Kaplan’ın oğlu Emre Kaplan kameralarımıza anlattı. Oğlu Kaplan, duygu dolu anları anlatırken, “Babasının şehit olduğunu ve Türkiye’nin her yerinden sayısız seveni olduğunu ifade etti.  Kaplan ayrınca “Babam bizim her şeyimizdi, onunla gurur duyuyoruz” dedi.  Oğul Kaplan, Babasının oraya ekonomik durumlardan dolayı gittiğini evlerinin borcu biter bitmez dönmek istediğini söyledi.  Mehmet Kaplan’ın babası ise yaptığı açıklamada Kurban bayramından sonra izne gelecekti, şuan çok yoğunmuş işleri, bizlerde sabırsızlıkla geleceği günü evladımıza kavuşacağımız anı bekliyorduk” dedi.

Acı olayda hayatını kaybeden Mehmet Kaplan’ın ağabeyi yaptığı açıklamada, kardeşinin iş başvurusunun onaylanması ile iki ay önce Somali'ye gittiğini belirtti. Somali'ye götüren şirket yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Mehmet Kaplan'ın dün yerel saatle sabah 08.15'te iş yerine giderken konvoydaki son araçta bulunduğunu, bomba yüklü aracın patlatılması sonucu yıkılan bir duvarın altında kaldığını öğrendiklerini aktardı.

CENAZE SARAYKÖY'E ULAŞTI

Mogadişu’dan askeri uçakla cenazesi Ankara’ya getirilen Mehmet Kaplan, buradan karayolu ile akşam saatlerinde Sarayköy’de bulunan evine ulaştırıldı. Cenaze yarın  Denizli Merkezefendi Belediyesi Üçler Mahallesi Hilal Camiinde kılınan cenaze namazının ardından nufüsuna kayıtlı olduğu Honaz ilçesine defnedilecek. 

İŞTE O ANLAR 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!