Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

JEOTERMAL ISINMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE NE KADAR GÜVENLİ?

Bereket Jeotermal' görevli olan Makine Mühendisi Cem Şahin ile jeotermal ısıtma üzerine Sarayköylülerin en çok merak ettiği konuları konuştuk. Jeotermal ısınmanın maddi faydaları ve güvenilirliği üzerine gerçekleştirdiğimiz bu haber aklınızdaki soru işaretlerine cevap olabilir.

JEOTERMAL ISINMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE NE KADAR GÜVENLİ?

Sarayköylülerin en çok merak ettiği soruyla başlayalım. Evler ne zaman ısınmaya başlayacak ?

Peteklerimizi  1 Kasım tarihinden itibaren açmaya başlayacağız.  Görüyorsunuz ki zaman daraldığı için bizde de bir yoğunluk oluşmuş durumda.  Gerekli tedbirlerimizi de aldık bir sıkıntı olmadan kışı atlatırsak da 1 Mayıs tarihinde de kapanışımızı yapacağız.

 

 Vatandaşlar  neden Jeotermal ısıtmayı tercih etmeli bunun ne gibi bir katkısı var ?

        Yerli kaynak olması en büyük etken. Çünkü dışa bağımlılık yok. Bunun yanında da çevreye    herhangi bir zararı yok, çatlamaz,patlamaz insanlar için daha güvenilir bir ısınma yolu.

Merak edilenlerden bir diğeri ise evi daha çok ısıtmak için neler yapılabilir? 

Evi ısıtma konusunda evin izolasyonu çok önemli. Ev eski olduğunda ev için sağlanan ısı duvarlardan geçebiliyor.  Ama yeni ve izolasyonu iyi yapılmış evlerde böyle sorunlar pek olmuyor. Vatandaşlar arasında ‘yukarı katlara sıcak su çıkmaz’ gibi yanlış  bir düşünce var.  Bu durum binanın iç teçhizatından kaynaklanan bir sorunla alakalı bizimle bir ilgisi yok ama bunun içinde bu sorunu yaşayan binalara balanslama hizmeti veriyoruz ki eşit bir dağılım sağlayabilelim. Bu hizmetimizi de ücretsiz yapıyoruz çünkü müşterilerimiz bizim için önemli. Bazı kullanıcılar ise evlerinde tek odasının vanasını açıyor ama bu da bilinçli ısınma için doğru bir yol değildir. Öyle yaptıklarında ısınan oda diğer soğuk odaları da ısıtmak için daha çok su çekiyor ve faturada olumsuz etkileniyor.  Benim önerim şu yönde bütün odalarınız da vanalarınızı açın ve düşük bir sıcaklığı ayarlayın farkı ay sonunda göreceksiniz.

 

Kışın olabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı ne gibi önlemler aldınız?

Bizim için önemli  olan vatandaşlarımıza   kesintisiz hizmet verebilmek. Bunun için yıllık bakımlarımızı aksatmadan yapıyoruz. Bu yıl bu kadar patlama olabilir diyerek önceden malzemelerimizi  tedarik ediyoruz. Patlak olduğu durumlarda bunu çözme süremiz en fazla 8 saat sürüyor. Daimi 19 personelimiz var. Dönem dönem bu sayı artabiliyor. 7/24 açık olan bir telefon hattımız var. Herhangi bir olumsuzluk durumunda  415 50 97 ‘yi arayarak kullanıcılarımız bizden yardım isteyebilirler.

Akıllı saat son dönemlerde yaygınlaşan bir uygulama ve kafaları karışık olan okuyucularımız için bilgi verebilir misiniz?

Akıllı saat kullanılmadan önce vatandaşlar metrekare üzerinden her ay belli bir ücret ödüyor. Tabi durum böyle olunca vatandaşlar tasarruf yapmıyor ama akıllı saat kullananlar evde olmadıkları zamanlarda vanalarını kapatıp gidebiliyorlar. Tabi fatura daha ucuz oluyor ve kullananlarda tasarruf etmiş oluyorlar. Akıllı saat uygulaması  5127 sayılı kanunca zorunlu hale getirildi. Hizmet verdiğimiz her evde akıllı saat kullanılmaktadır.

 

 Akıllı sayaçlarınızın fatura kısmını nasıl gerçekleştiriyorsunuz ?

Sayaçlarımızı algılayan bir cihaz var. O cihaz üzerinden bir tıkla internet üzerinden faturalarımızı elde ediyoruz.  Hatta bazı kullanıcılar eve gelip sayacımıza bakmadınız diye sitem ediyorlar. Tabi teknoloji  gelişiyor biz de buna ayak uyduruyoruz. Haliyle daha kaliteli ve güvenilir hizmet verebiliyoruz.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!