Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Mesleki Eğitim Gücüne Güç Katıyor!

2023 Eğitim Vizyonunun Mesleki Eğitime kazandırdığı ivme ile mesleki eğitimin değeri gün geçtikçe artıyor.

Mesleki Eğitim Gücüne Güç Katıyor!

İlimizde Mesleki Eğitim veren en köklü okullardan birisi olan ve 1943 yılında “Denizli Sanat Okulu” adıyla eğitim-öğretime başlayan Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine; Milli Eğitim Bakanlığı ve MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. arasında yapılan işbirliği anlaşması ile elektrikli bir araç hibe edildi.

Mesleki Eğtimde 1.000 Okul Projesi kapsamında günümüzün ve geleceğin teknolojisi elektrikli araç segmentinde olan elektrikli Fluence model araç mesleki eğitim öğrencilerinin hizmetine sunuldu.

Merkezefendi Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan teslim törenine; Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan, MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. Müşteri ve Şebeke Geliştirme Direktörü Hüseyin Yusufoğlu, Sadık Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oktay Mersin, Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Mersin ve davetliler katıldı.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. Müşteri ve Şebeke Geliştirme Direktörü Hüseyin Yusufoğlu ve Sadık Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Mersin’e Denizli İline ve eğitimine yaptıkları katkılardan dolayı plaket verdi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, MEB ve MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. arasında yapılan işbirliği anlaşmasıyla ülke genelinde 16 ile gönderilen yürüyüş aküsü olmayan ve diğer tüm donanımları çalışan elektrikli Fluence model aracın anahtarını okul müdürüne teslim etti. Vali Atik, elektrikli aracın okula ve ilimize hayırlı olmasını temenni etti. Mesleki eğitime devam eden öğrencilerin yeni teknolojilerle tanışmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Alanında; 8 öğretmen görevli olup, 9. Sınıfta 87, 10. Sınıfta 68, 11. Sınıfta 47, 12. Sınıfta 47 öğrenci olmak üzere toplam 249 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Alanına bugüne kadar farklı otomotiv üreticileri tarafından motorlu araçlar teslim edildi. Mercedes Benz firması MEB işbirliği anlaşması çerçevesinde Mercedes Benz Laboratuvarı kurularak çalışır durumda 2003 Model Axor Kamyon, TOYOTA firmasınca 2014 model Verso dizel otomobil, yeni nesil motor ve şanzıman, Ford firması çalışır durumda 2017 model transit minibüs göndererek mesleki eğitimin gelişmesinde katkıda bulundular. Son olarakta MEB ve MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. arasında yapılan işbirliği anlaşmasıyla yürüyüş aküsü olmayan, diğer tüm donanımları çalışan bir elektrikli Fluence model araç okula hibe edildi.

Çalışan araçlar, arıza teşhisi ve çalışan donanımlarının teşhis cihazıyla kontrolleri işlemlerinde, diğer araçlar motor, şanzıman vs. sökme kontrol ayar ve takma işlemlerinde kullanılmaktadır. Mesleki eğitime yapılan bu desteklerle okulun Motorlu Taşıtlar Alanında gelişmeler yakından takip edilerek öğrencilerin iş hayatlarına güncel ve donanımlı bir şekilde hazırlanmalarına büyük katkılar sağlamaktadır.

denizli güncel haber saraykoy haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!