Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Şampiyona Ağırlığınca Kuru Fasulye

Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun ve Türkiye Hava Sporlarının faaliyet programında yer alan Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyona Yarışması”, final uçuşlarıyla sona erdi.

Şampiyona Ağırlığınca Kuru Fasulye

       Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun ve Türkiye Hava Sporlarının faaliyet programında yer alan Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyona Yarışması”, final uçuşlarıyla sona erdi.

Çameli'nde Düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe yarışının Finali olan 6.günü Binlerce izleyici kitlesi ile renkli görüntüler sahnelendi.

Çameli Belediye Parkı Önünde düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN,Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Halil PEKDEMİR,Denizli Türk Hava Kurumu ve Eğitim Daire Başkanı Bekir AKYÜZ, İl Gençlik Spor İl Müdür Vk.Haluk TUNCAY,Çameli Kaymakamı Şeref ALBAYRAK, Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN, Çameli Ak Parti Başkanı Tanju GÖKÖZ ve Yönetimi, Çameli Resmi Kurum Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Mahalle Muhtarları Çameli Belediyesi Meclis Üyeleri ve Onur Konuğu olarak Hayri DEV Katıldı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN: Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım ve sayın misafirler ve ülkemizin 4 bir yanında gelen paraşütçülerimizi ve organizatörlerimizi hepinizi saygıyla selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum.Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe yarışları sona erdi. Yaylacık Dağında gerçekleşen bugünkü uçuşlarda halkımız yoğun ilgi gösterdi bayram gibi bir etkinlik oldu. Uçuşlar boyunca bizlere Güvenlik, Acil Durumlarda destek veren Tüm Kurumlarımıza teşekkür ederim. Bundan sonraki sürecimiz Dünya Yamaç Paraşütünü Çameli’de Organize etmek. Yaylacık Yamaç Paraşütü Pistimiz Denizli Büyükşehir Belediyesi ile beraber organize ederek 12 ay olmasa da 6 ay boyunca uçuş dönemlerinde vatandaşlarımıza ve paraşütçülerimizin hizmetine sunacağız. İlçemiz Antalya, Çardak ve Dalaman Havalimanlarına 2 saatlik uzaklıkta yer almaktadır bu potansiyelimiz bize ek avantaj sağlamaktadır. Yamaç Paraşütçülerimiz 4500 metre yükseklikte uçtular.Her sene bir hedef koyarak ilerlediğimiz yamaç paraşütü festivalimizde geçen yılda dediğimiz gibi Türkiye Şampiyonasına aday olacağımızı söylemiştik ve yaylacık yamaç paraşütü pistimizde Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonasını yaptık ve kazasız bitirdik.İlçemiz Yörük Kültüründen gelmektedir paraşütçülerimizin atladıkları nokta vatandaşlarımız kendilerini çok iyi karşılayıp misafirperverliğimizi gösterdiler. Festivalimiz doğa sporların yanında tarım ve eğlence programları vardı Ülkemizde gelişen olaylardan dolayı iptal ettik. Gelecek yıl Güzel bir Türkiye’de Eğlencesi, Sporu ve Tarımsal Faaliyetlerle sizlerle beraber güzel bir festival gerçekleştireceğiz Sayın Valimiz ve Bakanımıza Çameli’ye vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eder Ödül Törenimize katıldığınız için teşekkür ederim.
Başkan ARSLAN'dan Müjde ; Artık Çameli olarak organizasyon yapmaya alıştık artık bunu devam ettirmemiz ve artırmamız lazım düşüncesiyle 5 haziran 2016'da Bisiklet festivali yapmıştık bisiklet federasyon arkadaşlarımız misafir olmuşlardı bize, yapılan organizasyonları çok beğendiklerini teklifte bulunmuşlar oda kabul görmüş 2017'nin yine Ağustos aylarında Türkiye Bisiklet Şampiyonası yapılacak olup Yamaç Paraşütü'nün yanında alternatif olarak yapılacak programlara dahil edildi bunu da tüm kamuoyuna tüm hemşerilerimize, sporcu kardeşlerimize duyurmaktan onur duyuyorum İlçemize hayırlı uğurlu olsun dedi.

Çameli Kaymakamı Şeref ALBAYRAK; Sayın Denizli Büyükşehir Belediye Başkanım Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından gelen ilçemize gelen değerli yarışmacılar hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Organize ettiğimiz Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası yarışmalarında sizleri ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti belirterek şahsım ve ilçem adına hoş geldiniz diyorum.

Ben Öncelikle Ödül törenimize teşrif ederek bizleri onurlandıkları için saygıdeğer Meclis Grup Başkan Vekili Halil PEKDEMİR,Ticaret Borsası İbrahim TEFENLİ ve Yaylacık yamaç paraşütü pistinin yapımında büyük katkıları olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman ZOLAN’a ve bu organizasyonun her aşamasında her türlü fedakarlığı gösteren Kıymetli Belediye Başkanımız Cengiz ARSLAN’a Çameli Kaymakamlığı ve Belediyesi Çalışanlarına Orman İşletme Müdürlüğümüze Gençlik spor il Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

Yaptığımız bu Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonasını Çameli’mizin ve Yaylacık Yamaç Paraşüt pistimizin adını Tüm Dünyadaki profesyonel pilotlar arasında bilinir ve biline birliğin artmasını sağlayarak ilçemizin ve Denizli’mizin tanıtımına önemli katkı sağlamaktadır. Diğer Taraftan Türkiye’de 4 yöne uçuş yapabilen ve mesafe yarışları açısından çok elverişli bir piste sahip olmamız Çameli’mizi bu alanda farklılaştırmıştır. Yakın zamanda Denizli Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla faaliyete geçireceğimiz eğitim pisti ile bu sporun ilçemizde sürdürebilir olmasını sağlayacağız. Geçtiğimiz iki yılda organizatörlüğümüzü yaparak bu anlamda çok ciddi katkıları olan Semih SAYIR’a bu Seneki yarışmanın organizatörlüğünü yapan ve bizlere her anlamda destek olan İsa DALA Müsabaka esnasında bilgisi ve tecrübesiyle bizlere çok büyük katkısı olan yarışma direktörümüz Bekir BAŞTUĞ’a ve tüm yarışmacı arkadaşlara, ilçemize gelerek bu müsabakaya iştirak etmelerinden ötürü can gönülden teşekkür ederim dedi

Yarışma Direktörü Bekir BAŞTUĞ; Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası Çameli İlçemizde gerçekleşti Bu Yıl yarışmaya 8'i yabancı 90 Yarışmacı katılmıştır.26 Temmuz Salı Günü 1 Antrenman Günü olmak üzere toplam 6 uçuş gerçekleşmiştir.Yarışma’da En uzun mesafe olarak 113 km olarak yapılmış olup Bu mesafe FA*2 kategori yarışmasında oldukça uzun mesafedir. Paraşütçülerimiz toplamda 5500km gibi büyük bir mesafe uçmuşlardır. Gelecek yıl Dünya Paraşüt Şampiyonasını Çameli ilçemizde gerçekleştirmeyi istiyoruz dedi.

Konuşmalardan sonra Ödül töreni Genel Klasman Yarışmasının 1.ncisi Semih SAYIR ,2’incisi Murat TÜZER ve 3’üncüsü Hakan AKDERE’nin Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN taktim etti.

Bayanlar Klasmanında ise ödülleri 1.olan Merve Gülşah ARSLAN ve 2’inci olan Gülşah 3' Tuğba HASGÜL Ödüllerini Çameli Kaymakamı Şeref ALBAYRAK Takdim etti.

Yarışmanın Organiztörü İsa DAL’a Hediyesini Denizli Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN Verdi.

Yarışmada uçan Paraşütcülerin plaketleri ve ödüllerini ise Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman ZOLAN,Çameli Kaymakamı Şeref ALBAYRAK ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN takdim etti.

Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması 1’incisine sürpriz bir Ödül’de Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN’DAN geldi.1’inci olan yarışmacı Semih SAYIR Çameli’nin beyaz altını olan Ağırlığınca Çameli Fasulyesi hazırlanarak Bir çuval içerisinde Çameli Fasulyesi hediye edildi.

Ödül Töreninden sonra Konuklara İkram verildi

 

Uluslararası Havacılık Federasyonu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN: Çameli haberleri
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!