Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

BÜYÜKŞEHİR’DEN EGE'NİN İLK VE TEK BİLİM MERKEZİ

Robot Cezeri’denzeybek şov Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın imzaladığı protokolün ardından hayata geçirilen Denizli Bilim Merkezi törenle açıldı.“Denizli Bilim Merkezi ile Denizli’mizin ve Ege Bölgemizin bilim yolculuğunda yeni bir sayfa açıyoruz” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Robotik ve Kodlama Atölyesinde CezeAnchorri isimli robotun oynadığı zeybek sürprizi ile karşılaştı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN EGE'NİN İLK VE TEK BİLİM MERKEZİ

 

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK) destekli Ege Bölgesi'nin ilk ve tek bilim merkezini törenle açtı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli MilletvekiliCahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.Büyükşehir Belediye BaşkanıOsman Zolan törenin açılış konuşmasında, çok arzu ettikleri bir projeyi TÜBİTAK ile birlikte gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, projeye emek veren herkese teşekkür etti.

 

Başkan Zolan: "Bilim olmazsa olmazımız"

 

Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'niinşa ederken tesisin bilim, sanat ve kültürün merkezi olması için yola çıktıklarını ifade eden Başkan Zolan,“Bilim olmazsa olmazımız, gençlerimiz burada geleceğimizi inşa etsinler, burası bilimin de merkezi olsun arzusuyla bilim merkezimize kavuşuyoruz” diye konuştu. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümünü hatırlatarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ile tüm şehitleri rahmet ve minnetle anan Başkan Zolan, sözlerine şöyle devam etti: “İstikbalimizin devam etmesi, daha da başarılı olmamız ve dünya milletleriyle yarışabilmek için gençlerimizin geleceğe hazırlanması gerekiyor. Sizlerin desteğiyle gençlerimiz daha da güçlü ve nitelikli olacak. Hem kendi öz değerlerini koruyup, hem de bilim, teknoloji ve gelecekle buluşacak. Denizli Bilim Merkezimiz hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Prof Dr. Mandal:"Ege'nin ilk bilim merkezi"

 

TÜBİTAK Başkanı Prof Dr. Hasan Mandal ise, Türkiye’nin 11’nci Ege’nin ise ilk bilim merkezini açtıklarını belirterek, “Matematik, temel bilimler, tasarım, üretim, robotik, kodlama, havacılık, uzay ve okul öncesi çocuklarımız için keşif atölyemizaynı zamanda da sergiler ve sergileri planlarken de yine temel bilimler, doğa bilimleri, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji gibi diğer merkezlerimizden farklı atölyelerimiz ilke kez burada yer alıyor. Bu tesisin açılmasında emek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize, milletvekillerimize ve Bakanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır” diyen AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da, Türk gençlerinin dünya gençleri ile rekabet edilebilir hale gelmesi için Sanayi ve Teknoloji BakanıKacır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan’ınhayata geçirdiği yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

“Arzumuz, gayemiz, gayretimiz gençlerimizi bilimle tanıştırmak”

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, Türkiye’nin 11. Ege’nin ilk ve tek bilim merkezini Denizli’de hizmete sunuyor olmanın heyecanını yaşadıklarını vurgulayarak, “Denizli Bilim Merkezi ile Denizli’mizin ve Ege Bölgemizin bilim yolculuğunda yeni bir sayfa açıyoruz. 6 farklı atölye ile doğa ve iklim, temel bilimler ve yenilenebilir enerji temalarında sergileri barındıran bilim merkezimiz, öğrencilerimize interaktif bir öğrenme deneyimi sunacak. Gençlerimiz edindikleri teorik bilgiyi pratiğe dönüştürme ve kendi projelerini geliştirme imkanı elde edecek. Mars'a yolculuk ve Mars'ta yaşam ile ilgili bilgiler edinecekleri sergiyi de Denizli Bilim Merkezimizde ziyaretçilerimizle buluşturuyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyemiz tarafından Bilim Merkezi bünyesinde kurulan planetaryum ile da gençlerimize gökyüzünü ve uzayın derinliklerini keşfetme fırsatı sunuyoruz” diye konuştu. “Arzumuz, gayemiz, gayretimiz gençlerimizi bilimle tanıştırmak” diye konuşan Bakan Kacır sözlerine şöyle son verdi: “Bu eserin hayata geçmesinde ve gençlerimize kazandırılmasında öncülük eden değerli Belediye Başkanımız Osman Zolan beyefendiye ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.”

 

RobotCezeri sürprizi

 

Konuşmanın ardından Denizli Bilim Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Bakan Kacır, Başkan Zolan ve beraberindekiler astronot kıyafeti giymiş çocuklarla “Mars’la Yüzleşme” adlı sergiyi gezdi. Astronotların Mars’ta uzayın derinliklerinde karşılaşacağı zorlukların deneyimlendiği sergi renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Bilim Merkezi atölyelerini de ziyaret ederek çocuklarla sohbet eden protokol, Robotik ve Kodlama Atölyesi’ndeCezeri sürprizi ile karşılaştı.Yöreye özgü zeybek oyunu oynayan Robot Cezeri, “Osman Zolan kim?” sorusuna ise “Denizli Büyükşehir Belediyesinin güler yüzü, her zaman hizmet için koşan Belediye Başkanımız” cevabı verdi. Atölyelerde çocuklarla bir süre sohbet edip başarılar dileyen Bakan Kacır,Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra planetaryumda uzayın derinliklerini izleyen çocuklarla bir araya geldi, bir süre sohbet etti.

 

Denizli Bilim Merkezi

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin 2.katında bulunan Denizli Bilim Merkezi’nde sergi salonları ile temel bilimler atölyesi, tasarım ve üretim atölyesi, havacılık ve uzay teknolojileri atölyesi, robotik ve kodlama atölyesi, matematik atölyesi ve keşif atölyesi bulunuyor. Planetaryumun da yer aldığı Bilim Merkezi’nde “Mars’la Yüzleşme”sergisi ziyarete açılırken, doğa ve iklim, yenilenebilir enerji ve temel bilimler temalı sergilerin de Denizlililerle kısa sürede buluşacağı belirtildi.

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!