Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Berat Kandili Mesajı

Berat Kandili Mesajı

 

 

Af, merhamet ve mağfiretvesilesi kabul edilen mübarek Berat gecesini, Cenâb-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle, hep birlikte 24 Şubat Cumartesiyi Pazara bağlayan gece idrak etmiş   olacağız inşallah. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınmayı ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir.

Allah ’ın affının ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden bu geceye ”Berat Gecesi” denmiştir. Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla, hata, suç veyanlışlardan   kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah ’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ ’nın dünyaya rahmetiyle tecelli ederek fecre kadar: “ Bağışlanmak dileyenyok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyenyok mu, ona rızık vereyim! Belâya duçar olanyok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salavât, 191)

İşte bugecede Rabbimizin bu davetinifırsat bilerek ve bizibağışlayacağındanda emin olarak O’nun rahmetine, affına, mağfiretine koşarak, maddi ve manevi kirlenme, yıkılmave yıpranmanın yaşandığı günümüz dünyasında bizlere sunulan müjdelerle dolu bu kutlu geceyifırsata çevirerek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlıkiçin yüce Allah’tan af, mağfiret, duave niyazda bulunmalıyız. Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve duru bir gönülle aşama aşama Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır. Berat gecesini idrak eden herkes, Yüce Allah ’ın Kur’an- ı Kerim’deki; “ De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir” müjdesinin farkınavararak, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) ’in; “Allah’ ım!Azabından affına, gazabından rızanasığınıyorum...” şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.

 

 Bu duygu ve düşüncelerle başta Denizlili hemşerilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Berat Kandilinien kalbi duygularımlakutluyor, bu gecenin,    ülkemizve İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış, huzur ve kurtuluşuna, özelliklegönül coğrafyamızdaki masum ve mazlum Filistin, Gazzeve D. Türkistan'dazulümaltındaki kardeşlerimizin barışa, felahave refaha erişmesini, bütün müminlerin affınave Hak katındagerçek beraatımızı almamızavesile olmasını,  Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 

Abdullah Pamuklu

 Denizli İl Müftüsü

 

 

 

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!