Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Yazar Turan, "Çünkü sizler Peygamber Efendimiz (sav)'in varislerisiniz..."

Denizli İl Müftülüğü tarafından, Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yazar Turan,

Tarihçi Yazar Mustafa Turan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü Yardımcıları Semih Keskin, Adem Karakelebek, Osman Demirel, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, müftülük personeli, din görevlileri ile Kur'an kursu öğreticileri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an Kursu Öğreticisi Halil Murat Özer'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası için hazırladığı sinevizyon gösterimi sonrasında programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Abdullah Pamuklu yaptı. Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasının Başkanlığımız için özel bir hafta olması münasebetiyle personelimiz ile bir araya gelmekten dolayı Yüce Allah'a hamd ederek konuşmasına başlayan Müftü Pamuklu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl da Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını bir arada kutlamaya karar vermiştir. Başkanlığımız, toplumsal duyarlılık ve farkındalığa vesile olması adına önemli haftalarımızı bir tema ile kutluyor. Bu itibarla; Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın teması 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' olarak belirlenmiştir. Bugün burada bizlere 'Din Görevlisinin Vizyonu, Misyonu ve Motivasyonu' konusunda hitap edecek olan Tarihçi Yazar Hafız Mustafa Turan hocamızdır. Başta konferansını vermek için teşrif eden hocamıza ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bütün görevlilerin haftasını tebrik ettiğini ifade eden Müftü Pamuklu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Din-i Mübin-i İslam'a hizmet etmiş hocalarımızın hayatta olanlara sağlık ve afiyet, vefat eden meslektaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Görevlilerimizin motivasyonlarını, aşk ve heyecanlarını korumak, bilinçlerini şuurlu tutmak, yürütülen din hizmetlerinde etkinliği ve verimliliği artırmak amacıyla bu konferansımızı düzenledik. Görevlilerimizin mesleki ve kişisel yönden kendilerini en iyi şekilde geliştirmeleri için görevlilerimize yardımcı olacağız ve bu sayede görevlilerimizin toplumumuza en güzel şekilde rehberlik edeceğine inanıyorum."

"Din Görevlisinin Vizyonu, Misyonu ve Motivasyonu" adlı konferansı veren Tarihçi Yazar Mustafa Turan, Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ettiğini söyledi. Ülkenin çeşitli yerlerinde konferans davetine icabet ettiğini kaydeden Yazar Turan, "Devletimizin kurumları arasında ve toplumumuzun çeşitli kuruluşlarından gelen davetlere icabet etmeye çalışıyorum. Eğer bu davet din görevlilerimizle ile beraber olacaksa bende müthiş bir bahtiyarlık ve sevinç oluşuyor. Üzülerek söylemek gerekirse yıllarca din görevlilerimiz tiyatrolarda ve sinemalarda itici ve sevimsiz gösterilmeye çalışılmıştır. Fakat İslam’ın Bayraktarlığını ve Kur'an'ın Hizmetkârlığını yapan bu necip ve aziz milletimiz din görevlilerine karşı tiyatro ve sinemalarda gösterilmeye çalışılan bu mesajı asla kabul etmeyerek elinin tersi ile itmiştir. Ben onların tercümanı olarak söylüyorum ki toplumumuzun gönlünde taht kurmuş olan zümrelerin başında din görevlileri gelmektedir. 'Din-i Mübin-i İslam'ın güzelliklerini anlatan bu güzel insanlar, bu necip millete hizmet ettiğinden dolayı toplumun gönlünde ayrı bir yere sahiptir." ifadelerini kullandı.

Ölçekleri yanlış olanların bütün ölçümlerinin de yanlış olacağını söyleyen Turan, Müslümanların iki ölçeğinin var olduğunu belirterek, "Birincisi vahiy, ikincisi sünnettir. Vahiy asıldır, sünnet usuldür. Asıl olan hakikate vusuldür. Usul olmadan vusul olmaz. Usul olmazsa fusul olur, fusul ise bozgunculuk demektir. Sünnet olmadan, ümmet olmaz. O halde o sünneti bizlere tanıtan sizlersiniz. Çünkü sizler Peygamber Efendimiz (sav)'in varislerisiniz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Turan’ın verdiği konferanstan dolayı teşekkür eden Müftü Pamuklu, günün anısına; 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Denizli meydanında halka millî mücadele için verdiği fetvanın tablosunu hediye etmesiyle program son buldu.

denizli denizlihaber denizligüncel
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!