Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

DENİB MARMOMAC FUARI’NDA DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNÜ TEMSİL EDİYOR

İtalya’nın Verona kentinde düzenlenen Marmomac Fuarı 26 Eylül’de başladı. 29 Eylül 2023 tarihine kadar sürecek olan fuarda DENİB ikinci kez yerini aldı

DENİB MARMOMAC FUARI’NDA DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNÜ TEMSİL EDİYOR

Doğal taş sektörüne yönelik 26-29 Eylül 2023 tarihlerinde Verona/İtalya’da düzenlenen Marmomac Fuarı’nda Denizli İhracatçılar Birliği info stant ile yer alıyor. Böylelikle, fuar süresince üye firmaların toplantı organizasyonları kapsamında stant alanını kullanmalarına ve sektör tanıtımına olanak sağlıyor.

 

Denizli Milletvekili Şahin Tin, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu firmaları ziyaret ederek başarı dileklerini sundular.

 

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları söyledi:

 

“Türkiye’den fuarda katılımcı olarak 161 firma bulunuyor. Denizli’yi ise 25 firmamız temsil ediyor. DENİB info standıyla hem üyelerimizin yanında olmayı hem de stant açmayan ancak fuarı ziyaret eden firmalarımıza toplantı alanı tesis etmeyi amaçlıyoruz.

 

Bildiğiniz üzere, Denizli ihracatında maden sektörünün çok önemli bir yeri var. Maden sektörü, ilimizin toplam ihracatından yaklaşık yüzde 6,5 oranında pay alıyor. Geçtiğimiz sene 280 milyon dolar değerinde doğal taş ihracatı gerçekleştirdik. Güncel rakamlara göre ise, ilimizin doğal taş ihracatı yılın ilk sekiz ayında 175 milyon dolara ulaştı.”

 

 

 

 

 

 

 

İşlenmiş doğal taş ihracatında zirvedeki yerimizi koruyoruz.

 

Denizli’nin maden sektörü ihracatının en dikkat çeken özelliğinin yüzde 85 oranında işlenmiş doğal taş ihracatı yapılması olduğunu belirten DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “2023 yılı Ocak-Ağustos döneminde Denizli’nin işlenmiş doğal taş ihracatı 146,3 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamla ilimiz, işlenmiş doğal taş ihracatında ülke çapında zirvede yer alıyor.

 

İlimizden 337 firma 115’ten fazla ülkeye işlenmiş doğal taş ve traverten ihracatı yapıyor. Ülke grupları bazında değerlendirdiğimizde ise; Kuzey Amerika ülkelerine yüzde 43, Avrupa ülkelerine yüzde 25, Asya ve Orta Doğu ülkelerine yüzde 9, Okyanusya ülkelerine ise yüzde 7 oranında doğal taş ihracatı gerçekleştiriyoruz.

 

İlimiz doğal taş ihracatçıları güncel trendleri takip ederek, dünya standartlarında üretim yapıyor. Dünyanın en ünlü merkezlerinde Denizli mermerlerini görmek mümkün.

 

Bu sene 57. kez kapılarını açan Marmomac Fuarı’nın hayırlı olmasını ve tüm katılımcılar için verimli geçmesini diliyor, fuara ziyaretçi olarak katılan firmalarımızı toplantı organizasyonları için standımıza davet ediyorum.” dedi.

denizli denizlihaber denizligüncel
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!