Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Rektör Kutluhan’dan Dünya Turizm Günü Mesajı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Kutluhan’dan Dünya Turizm Günü Mesajı

Dünyada turizm bilincinin oluşturulup geliştirilmesi ve sektörün çevresel, ekonomik, politik ve sosyo-kültürel öneminin vurgulanması amacıyla Dünya Turizm Örgütü’nün önerisi doğrultusunda Birleşmiş Milletler, 1979 yılında 27 Eylül’ü Dünya Turizm Günü olarak kabul etmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında sürdürülebilir turizm anlayışı ile ülkemizin ve ilimizin uluslararası düzeydeki turizm alanında yaptığı bilimsel çalışmalarına hız kesmeden devam eden Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi; 09 Ocak 2023 tarihinde 100. Yıl Turizm Hatıra Koruluğu’nun oluşturulması, 24 Mayıs 2023 tarihinde Denizli Gastronomi Yarışması, 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde Sürdürülebilir Termal Turizm Kongresi, 30 Eylül- 2 Ekim 2023 tarihlerinde V. Turist Rehberliği Kongresi, 1-3 Mayıs 2023 tarihinde Özbekistan’da Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 13-16 Temmuz 2023 tarihinde ise Uluslararası Beyağaç Topuklu Yaylası Gökyüzü Gözlem etkinliklerini gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında 23. Ulusal Turizm Kongresi ise 13-15 Ekim 2023 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Ana teması “Turizm Eğitimi” olarak belirlenen kongrenin alt temaları: “Turizm Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar”, “Turizm Sektörünün Eğitimden Beklentileri”, “Turizm Eğitiminde Staj ve İş Yerinde Öğrenme Modellerinin Yeniden Değerlendirilmesi”, “Pandemi Sonrası Turizm Eğitimi”, “Z ve Milenyum Kuşağı ile Turizm Eğitimi”, “Turizm Eğitimine Yönelik Politika Önerileri” ile turizm eğitimine dair ve turizmle ilgili diğer konulardır. Kamu kuruluşları, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin bir araya geleceği kongrede turizm eğitimine yönelik politika önerilerine ilişkin konuların değerlendirilmesini umduğumuz bu kongreye ev sahipliği yapmaktan onur duymaktayız.

Ayrıca Termal Sağlık Turizminin kalbi olma yolunda Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde 11-13 Ocak 2024 tarihleri arasında sağlık turizminin tüm taraflarının bir araya geleceği ve sağlık turizmi alanında en son gelişmelerin paylaşılacağı, deneyimlerin aktarılacağı ve gelecekteki iş birliklerine olanak sağlayacak “Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu” düzenleyecek olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.

Turizm paydaşları ile ilimiz ve bölgemize; sonrasında ise ülkemizin gelişimine katkı sunacak çalışmalarımız bugün olduğu gibi gelecekte de artarak devam edecektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin turizm alanındaki hedeflerinin gerçekleştirilmesinde emek harcayan

kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunarken, turizm sektörümüzün tüm paydaşlarının 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutlarım.

denizli denizligüncel denizlihaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!