Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Hastane Binaları Tedirgin Ediyor!

Genel Sağlık-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kazım Boyacıoğlu, Pamukkale Üniversitesi tarafından Hazırlanan Deprem Raporu ile ilgili açıklama yaptı.

Hastane Binaları Tedirgin Ediyor!

Boyacıoğlu' yaptığı açıklamada şu konulara yer verdi.

 

Değerli Basın Emekçileri;

Bilindiği Üzere, 06.02.2023 Tarihinde, Merkez Üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Olan Depremler Sonrasında Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya Ve Hatay İllerinde Büyük Bir Yıkım Meydana Gelmiş, On Binlerce Can Kaybı Yaşanmış Ve Yüzbinlerce Vatandaşımız Yaralanmıştır. Depremin Oluşturduğu Yaraların Sarılabilmesi Adına Yardım Elini İlk Uzatan; Fedakârca Deprem Bölgesinde Gönüllü Şekilde Çalışan Ve Zorlu Koşullara Aldırış Etmeden Gecesini Gündüzüne Katanlar Yine Sağlık Çalışanları Olmuştur.

 

Meydana Gelen Depremlerde Özellikle Sağlık Kurumlarının Depreme Dayanıklılık Durumları Bir Kez Daha Önem Kazanmıştır. İki Büyük Deprem Birçok Sağlık Kuruluşunda Yıkıma Ve Ağır Hasarlara Sebep Olmuştur. Yıkılan Sağlık Kurumlarında Birçok Sağlık Emekçisi Ve Vatandaşımız Hayatlarını Kaybetmiş, Bir Çoğuda Yaralanmıştır.

 

Kıymetli Basın Emekçileri;

Bilindiği Üzere Denizli Deprem Kuşağı Bölgesinde Yer Alan Riskli İllerimizden Birisidir. 6 Şubat Depremlerinden Sonra Denizli İlimizden Deprem Bölgesinde Görev Yapan Bir Çok Meslektaşımız Özellikle Denizli Devlet Hastanesi Hakkında Hazırlanan Deprem Raporu Haberleri Sonucu Endişeye Kapılmışlardır. Denizli Devlet Hastanesine Yapılan Şahsi Başvurularda, Bu Raporun Bilindiği, Bazı Bloklarda Deprem Güçlendirme Çalışmalarının Yapıldığı Ve Yapımı Devam Eden Denizli Şehir Hastanesinin Tamamlanmasının Beklendiği Cevabı Verilmiştir.

 

Denizli’nin Yakın Tarihinde Devlet Hastanesinin Sürekli Gündeme Gelmesine Rağmen, Hastanenin Tam Kapasite Çalışmaya Devam Etmesi Hastanede Görev Yapan Sağlık Emekçileri İle Binlerce Hasta Ve Hasta Yakınının Hayatları Riske Atılmaktadır.

 

Şubat 2019 Tarihli Sağlık Kurum Ve Kuruluşlarının Deprem Dayanıklılık Analizleri Konulu Türkiye Büyük Millet Meclisine Verilen Soru Önergesinde, Denizli Devlet Hastanesi’nin A,B Ve H Bloklarında Deprem Güçlendirme Çalışmalarının Yapıldığı Sağlık Bakanlığı Kayıtlarında Bulunmaktadır. Konu İle İlgili Pamukkale Üniverstesi Deprem Ve Yapı Teknolojileri Araştırma Laboratuarı 2000’li Yılların Başından İtibaren Yapılan Çalışmalarda Hastanenin Tüm Blokları İçin Deprem İnceleme Çalışmaları Tamamlanmış, Gerek Görülenler İçin Güçlendirme Projesi Hazırlanmıştır. Bunların Büyük Bölümünde De Güçlendirme Çalışmaları Tamamlanmıştır.’ Şeklinde Bir Açıklaması Bulunmasına Rağmen Aynı Üniversite 2017 Yılında Yeni Bir Rapor Hazırlayarak 2 Blokta Güçlendirme Yapılabileceğini, Diğer Blokların Yıkılması Gerektiğini Belirtmiştir. Ancak Üzerinden 6 Yıl Geçmesine Rağmen Hiçbir İşlem Yapılmamıştır. Son Olarak 2022 Yılında

Cumhurbaşkanlığı Sağlık Ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu Da Katıldığı Bir Programda Hastanenin Depreme Dayanıksız Olduğuna Dikkat Çekerek, Yeni Yapılacak Şehir Hastanesiyle Bu Sorunun Aşılacağını Söylemiş Ama Binlerce Hasta Ve Hasta Yakını İle Sağlık Emekçilerinin Hayatları İçin Risk Faktörü Devam Etmektedir.

 

Sayın Basın Emekçileri;

Şimdi Buradan 21 Yıldan Beri İktidarda Olan Akp Hükümetine Sormak İstiyoruz??

Her Deprem Olduğunda Gündeme Gelen Ve İlgili Raporlarda Depreme Dayanıksız Olduğu İfade Edilen Denizli Devlet Hastanesi İçin Gerekli Adımlar Neden Atılmamıştır??

Hastanenin Bazı Blokları Depreme Dayanıksız İse Neden Bu Bloklarda Sağlık Hizmeti Verilmeye Devam Ediyor??

Daha Önce Yapılan Güçlendirme Çalışmaları Neden İşe Yaramadı??

Güçledirme İşlemini Yapan Pamukkale Üniversitesi Neden Sonra Farklı Bir Rapor Düzenlemiştir??

Olası Bir Depremde Bir Kişi Bile Hayatını Kaybetse Bunun Sorumlusu Kim Olacak??

Bizler Yurttaşlarımızın Sağlığı İçin Hizmet Veren Kamu Emekçileriyiz. Hükümetlerin Görevi Yurttaşların Ve Kamu Emekçilerinin Güvenli Alanlarda Hizmet Almasını Ve Hizmet Vermesini Sağlamaktır. Sağlık Emekçileri Can Güvenliğinden Emin Oldukları Devlet Kurumlarında Hizmet Vermek İstemektedirler. Denizli Devlet Hastanesi İle İlgili Gerekli Bütün Çalışmaların İvedikle Yapılmasını Talep Etmekteyiz. Konunun Sendikamız Şube Yönetimi Ve Genel Merkez Yönetimi Tarafından Yakından Takip Edildiğini Ve Edileceğini Kamu Oyuna Saygı İle Bildiririz.

 

Katılımlarınız Ve Destekleriniz İçin Teşekkür Ederiz.

denizli denizlihaber haberdenizli haberler denizlihaberler güncel güncelhaberler
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!