Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Sarayköy’de kursiyerlerin müzik resitali yoğun ilgi gördü!

Sarayköy’de öğrenci, işçi, memur, ev hanımı ve emeklilerin bir araya geldiği müzik kursu bir yıllık eğitimin ardından ilk konserini verdi. Yoğun ilgi gören konserin sonunda konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Amatör ruhtan, profesyonelliğe geçen muhteşem bir konser oldu” dedi.

Sarayköy’de kursiyerlerin müzik resitali yoğun ilgi gördü!

Sarayköy Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle bir yıl önce açılan müzik kursunda gitar ve bağlama eğitimi alan kursiyerler düzenlenen konserle hünerleri sergiledi. Öğrenci, işçi, memur, ev hanımı ve emeklilerden oluşan 14 kursiyer, müzik eğitmeni Günay Kıras’ın himayesinde Sarayköylülere keyifli bir gece yaşattı.

Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Kaya ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Sahneye ilk olarak gitar kursu öğrencileri çıktı. Çaldıkları enstrümanlarla büyük beğeni toplayan kursiyerlere, eşlik eden vatandaşlar keyifli bir gece yaşadı.

Daha sonra bağlama kursu öğrencileri sahneye çıkma heyecanı yaşadı. Birbirinden önemli eserleri bağlama eşliğinde çalan kursiyerlerin Cemilem türküsünde sahneye çıkan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, cemilen halk oyununu eğitmen Kıras ile karşılıklı sergiledi.

Gece boyunca tam anlamıyla resital sunan kursiyerler izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

Emeği geçen eğitmen Günay Kıras ve kursiyerlere teşekkür eden Belediye Başkanı Özbaş, “ Türkülerimizin, şarkılarımızın hepsi muhteşemdir ama türküler, şarkılar Sarayköylü sanatçıların ezgisinde, telinde, dilinde bir başka güzeldir. Hepsi muhteşemdi. Barış Manço, Cem Karaca, Musa Eroğlu, Neşet Ertaş gibi önemli sanatçılarımızın eserlerini Sarayköy sahnemizde kursiyerlerimizden duymak çok güzeldi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün bir çığır açtık. Sahnemizde tiyatro, opera gösterilerimiz oldu. Sinema gösterimlerimiz devam ediyor. Birçok gösteriye eşlik ettik. Bugünde müzik kursumuzda eğitim alan öğrencilerimizin emeklerinin yer aldığı konserimizi büyük bir gururla izledik ve dinledik. Amatör ruhtan, profesyonelliğe geçen çok muhteşem bir konser oldu. Çok teşekkür ediyorum. ‘Sarayköy sporun, sanatın, eğitimin merkezi olacak. Merkezlerimiz bunlara ev sahipliği yapacak’ dedik. Çok şükür dilediğimiz, hayal ettiğimiz her şeyi gerçekleştirdik. Bizlerde Sarayköy Belediyesi olarak sanatsal, kültürel çalışmaların hamisi, yardımcısı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konserin bir yıllık eğitimlerinin meyvesi olduğunu ifade eden eğitmen Kıras, “ Bu sene başladık gitar ve bağlama kurslarına. Sene başından bu yana geldi öğrencilerimiz. Bu gerçekten yetenek isteyen, meziyet isteyen bir branş. Herkes çok emek verdi. Gece, gündüz çok çalıştılar. Öğrencilerimizin yaşı da küçük, okulları da var. Fırsat bulup çalıştılar, sabrettiler. Enstrüman öğrenmek zor zanaattır. Sabır ister. Hepsi büyük emek sarf etti. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

denizli haber denizlihaber haberdenizli haberler müzikresitali
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!