Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Asgari ücret görüşmeleri 2. toplantı gerçekleşti, yükselen kur karşısında dolar hesabı rafa kalktı!

Milyonlarca insanı ilgilendiren asgari ücret ara zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu sabah 2. toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, asgari ücret için belirlenen rakamın bu hafta açıklanacağına dikkat çekti. 2. toplantıda konuşulan detaylar haberimizde;

Asgari ücret görüşmeleri 2. toplantı gerçekleşti, yükselen kur karşısında dolar hesabı rafa kalktı!

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantı için 19 Haziran saat 10.00'da bir araya geldi. Göler ise toplantı sonrası yapılacak açıklamalara çevrildi.

Toplantıda bir rakam konuşulmadığını vurgulayan TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Henüz işveren tarafından veya hükümet tarafından henüz bir rakam ortaya konulmadı. Biz de bir rakam belirtmedik fakat genelde kafalarda bir rakam vardır. Şu anda netleşmediği için bu rakamları burada söylemek doğru olmaz. Bu hafta Asgari ücret Tespit Komisyonunun, siyasi iktidarın işçi ve ve işveren taraflarını bir mutakabat oluşturmasını bekliyoruz. Bizim kafamızdaki rakam olmazsa eğer geçmişte olduğu gibi muhalefet şerhimizi ortaya koyarız. Ancak son yıllarda genelde mutabakat sağlanarak asgari ücret komisyonu bu kararı alıyor. Bizim gönlümüz de elbette 3 tarafın da aynı aynı düşünce içerisinde olmasından yana” ifadelerini kullandı. 

Ağar, kamuoyunda asgari ücretin 500 dolar olacağına dair haberlere ilişkin Türk Lirası üzerinden görüştüklerini belirterek, “Dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Elbette ki günün şartlarına göre insanlarımızın alım gücünün bir nebze de artmasının istediğimizden dolayı; tabii asgari ücret geçim ücreti değil. Asgari ücret, bir işçinin o ücretten aşağıda bir rakamda çalıştırılmayacağı anlamına gelir. Bu bir geçim ücreti değildir. Dolar üzerinden değil günün şartlarına göre rakamlar ne ise onun üzerine konuşulacak ve bunun üzerinden pazarlık yapılacak. Bundan önceki Bakanımız sayın Vedat Bilgin, 500 dolar rakamını telaffuz etti. O günlerin şartlarında bundan aşağı olmaması lazım demişti. Vedat Bey ile de elbette bunlar görüşüldü konuşuldı. Biz günün şartlarına göre insanların alım gücünün biraz daha artması için temmuz ayında başlayacak olan asgari ücret ara zammı görüşmelere devam ediyoruz” şeklinde açıklamlar yaptı.

Kesin bir tarihin olmadığını ancak muhtemelen bir hafta içinde 3. kez toplantının ardından kesin sonuca ulaşılacağı bilgisi de paylaşıldı. 

Asgari ücrette ağırlıklı beklenti ise  yüzde 30-35 aralığında bir zamla da 11 bin-12 bin TL bandında bir asgari ücret belirlenmesi. Halihazırda asgari ücret, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 olurken,  işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş.

 

denizlihaber asgariücret zam haberdenizli
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!