Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

"Milletin Sesi, Denizli'nin Efesi" Sarayköylü siyasetçi Mehmet Efe CHP Denizli Milletvekili aday adayı!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs tarihinde yapılacağının kesinleşmesi sonrasında milletvekilliği aday adaylığı süreci başladı, seçimlerde Sarayköylü siyasetçi Mehmet Efe CHP'den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağının kesinleşmesi sonrasında siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı süreci başladı. YSK tarafından geçtiğimiz hafta paylaşılan listede Denizli'den 7 milletvekilinin çıkacağı listede yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz cuma günü Seçim Kararnamesi'nin imzalanması sonrasında, cumartesi günü kararname Resmi Gazete'de yayımlanmış ve siyasilerin seçim süreci başlamıştı. 

Denizli'den bu yıl TBMM'ye 7 milletvekilinin gireceği seçimlerde Sarayköylü Mehmet Efe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. 

Ziraat mühendisi olan Mehmet Efe "Milletin Sesi, Denizli'nin Efe'si" sloganıyla seçim çalışmalarına başladı ve tüm Denizlili hemşehrilerinden desteklerini beklediğini aktardı.

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Mehmet Efe kimdir?

Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak 1981 yılında Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğdu. Çiftçi, Ziraat Mühendisi, tarım gazetecisi ve televizyon habercisidir. Sarayköy Ziraat Odası Meclis Üyesidir. Denizli Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Halen, Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi ve Akdeniz Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünde yüksek lisans tez aşamasındadır.

2019 yılından bu yana İzmir milletvekili Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır’ın danışmanlık görevinde bulunmuş, dört yıl boyunca TBMM’nin yasama faaliyetlerinde aktif olarak çalışmıştır. Mehmet EFE, Anadolu'nun kadim ve bereketli topraklarının çocuğudur. Küçük yaşlardan beri çiftçilik mesleğini önce dedesinden daha sonra da babasından öğrenerek büyümüş, bilimin ışığında tarım yapmak için ziraat mühendisi olmuştur. Ankara Üniversitesi Önceki Dönem Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ'un referansıyla ve yönlendirmesiyle 2005 yılında tarımsal yayım alanında, TRT’de “Bu Toprağın Sesi” programında çalışmaya başlamıştır. Ülke tarımına 15 yıl boyunca hizmet eden EFE, edindiği tecrübe ve bilgiyle kendi programlarını hazırlayıp sunmuş, tarım ve gıda sektörüne ilişkin ulusal kanallarda en uzun süre devam eden programları yaparak, Edirne’den Hakkâri’ye tüm Türkiye’yi dolaşma ve tanıma fırsatı bulmuştur. Tarım sektöründen 10.000’den fazla konukla 3000 bölüm televizyon programı yapan Mehmet EFE, sektörün nabzını tutmuştur. Hakkari’deki ters laleden Tekirdağ'da ayçiçeği hasadına, Kars gravyerinden dünyanın %90‘ını ürettiğimiz Muğla çam balına, dünyada üzerine kar yağan tek çay olan Rize çayından Ege zeytinyağına, ulusal ürün konsey başkanlarından Kastamonu’daki sarımsak üreticisine, tüm çiftçilerin ve sektörün sesi olmuştur.

Mehmet EFE, ülkemizin tüm illerinde Ticaret Borsası, İhracatçı Birlikleri, Damızlık Birlikleri, Ziraat Odaları, Tohumcular Birliği, Üretici Birlikleri, Sulama Kooperatifleri ve Birlikleri, Ürün Konseyleri gibi sivil toplum kuruluşlarının, kısacası tarım konusunda ülkeyi temsil eden tüm tarafların yıllarca sesi olmuştur. Ülkemizde tarım sektöründe tarlada alın teri döken çiftçilerle, Türkiye için çalışarak ülkemize döviz kazandıran ihracatçılarla, kadın kooperatifleriyle, tarımla gastronomiyi birleştirip “GASTROEKONOMİ” kavramını ülkemize kazandıran sektör temsilcileriyle ve sayısız sektör paydaşıyla defalarca bir araya gelme şansı bulan EFE, ülkemizin tarım politikası ve potansiyeli ile ilgili binlerce deneyim ve tecrübe biriktirmiştir. Tarımla ilgili yaptığı programlar ışığında, ülkemizde azalan genç çiftçi nüfusunun farkına vararak, 2016’da Portekiz’de Avrupa Birliği Genç Çiftçiler Birliği ile istişarelerde bulunup, ülkemiz adına yapılacak yeni projelere dair görüşmeler yapmıştır. Ülkemizin son yıllarda AB ile ilgili uyguladığı politikalar gereği süreç askıda kalmış, AB ile entegrasyona katkı sağlayacak “Türkiye Genç Çiftçiler Birliği” kurma ideali sekteye uğramıştır.

Sektörel açıdan gerekli sosyal ilişkileri en geniş biçimde sürdürmeyi temel ilke kabul eden Mehmet EFE, Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) ile birlikte Tarım ve Gıda Etiği Derneği'nin (TARGET) kurucularından olup, halen TAGYAD Yönetim Kurulu Üyesidir. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nın(ZMO) yönetim kademelerinde görev yapmış EFE, halen aktif olarak ZMO üyesidir. İngilizce bilen Mehmet EFE, evlidir.

haber haberler güncel güncel haber güncel haberler denizli denizli haber chp milletvekili mehmet efe Mehmet Efe saraykoy
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!