Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Kemal Kılıçdaroğlu Ukrayna Rusya Savaşını Denizli'den değerlendirdi!

Bir çok temasta bulunmak için Denizli'ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasını değerlendirdi, hükümet yetkililerine çağrıda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu Ukrayna Rusya Savaşını Denizli'den değerlendirdi!

Denizli'ye bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Rusya'nın gece saatlerinde Ukrayna'nın Donbas bölgesine askeri operasyon başlatmasını değerlendirdi. 

Önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu ''Toplantıya biraz geç katıldığını biliyorum bu nedenle hepinizden özür dilerim. Çünkü olağanüstü gelişmeler var ve ben bu olağanüstü gelişmeleri izlemek zorundayım tarihin bana yüklediği böyle bir sorumluluk var dolayısıyla ittifak oluşturduğumuz beraber olduğumuz bir anlamda Türkiye'nin geleceği açısından kader birliği yaptığımız genel başkanlarla da konuşmak zorundaydım. Ukrayna'daki gelişmeler Avrupa'daki gelişmeler Rusya ile NATO arasındaki bağlantılar güvensiz ortam her şeyden önce doğal olarak Türkiye'nin de bundan büyük ölçüde etkileneceğini bildiğimiz için bu görüşmeleri yapmak zorundaydım ondan sonra sizin huzurunuza çıkmam daha doğru olur diye düşündüm.'' diye konuştu.

 

Açıklamasına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ''Nükleer güce sahip olan bir ülke nükleer güce sahip olmayan bir ülkeye silahlı kuvvetlerinin sokuyor Avrupa'nın göbeğinde yapıyor ve bütün dünya seyrediyor. Türkiye ne yapacak güvenlik zirvesi toplanıyor bu nedenle Denizli'de akşama kadar burada olacaktım diğer programlarda vardı bu toplantıdan sonra o programları iptal etmek zorunda kaldım ve bu toplantıdan sonra Ankara'ya dönmek zorundayım. Buradan Denizli'den, Denizi'nin saygın insanlarının kanaat önderlerinin muhtarlarının sivil toplum örgütlerinin huzurunda ifade ediyorum güvenlik toplantısından sonra Türkiye Büyük Billet Meclisi'ni acilen toplayın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açık mı kapalı mı neyse bilgi verin ülkemiz açısından son derece stratejik bir süreci yaşıyoruz sorunlu bir süreci yaşıyoruz. Öyle bir hale geldi ki turist göndermediği zaman perişan oluyoruz, doğalgaz göndermediği zaman perişan oluyoruz buğday aldığımız Ukrayna Rusya en çok buğday ithal ettiğimiz ilk 2 ülke normalde sağlıklı işleyen bir demokrasi içinde bir siyasal iktidar ülkeyi yönetirken bir başka ülkeye ekonomik açıdan bu kadar bağımlı bir sürece yaşanmazdı yaşanmaması lazım. Bakın bir başka ülke sadece enerji alanında ya yüzde altmış bağlılığı olabilir mi yüzde yetmiş bağımlı olabilir mi. Öyleyken İçim açıyor hani ilk sefer söylesem diyecek ya ilk sefer söylüyorsun 2019 dan beri söylüyorum, nükleer santral ile beraber bu rakam daha da büyüyecek. Montrö Antlaşması'na Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sadık kalması lazım baskı altında kalmaması lazım Türkiye'nin güvenliği açısından Montrö sözleşmesi çok önemlidir ona bağlı kalmak sadık kalmak da çok önemlidir birilerinin telkini ile Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır bu konuda da hükümetin dikkatini çekiyoruz. Atılacak her bir yanlış adımın bize faturası ağır olur. Suriye'de 33 askerimiz şehit edildi herhangi bir olumsuz tablonun Suriye'de bize faturayı da hepinizin dikkatine sunuyorum. Güzel bir ülkede yaşamak varken beraber yaşamak varken bütün komşularımız da huzur içinde yaşamak varken öyle bir tabloyu Türkiye hak ediyor mu vicdanlarınıza  sesleniyorum böyle bir tabloyu ülkemiz hak etmiyor.'' ifadelerine yer verdi.

denizli güncel haber saraykoy haber chp kemal kılıçdaroğlu güncel haberler denizli haberleri ukrayna rusya
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!