Denizli'de 18 Kasım tarihinde 75 kuruş zamlanmasının ardından 230 gram beyaz ekmek 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Beyaz ekmeğin zamlanmasında kurda ki yükselişin büyük rol oynadığı, işçi, un, odun, elektrik, su gibi maliyetlerin artması ekmeğin zamlanmasına yol açtı. Yaşanan bu artışların ardından 1 buçuk ay sonra kurda düşüşün yaşanması vatandaşların aklına 'Ekmekte indirim yapılır mı?' sorusunu getirdi. Gelişmelerin ardından gözler Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban'a çevrildi. Karadaban "Ekmek çok kıymetli. O dönem çok titiz davranarak ekmeğin gramajını 30 gram arttırarak zam yapmak zorunda kalmıştık. Aradan geçen sürede ekmeğin kıymetini anladık. Biz zammı açıklarken henüz asgari ücret açıklanmamıştı. Asgari ücretin açıklanması ile birlikte esnafımıza bir yük daha bindi. Dolar kuru bu aralar sürekli inip çıkıyor. Bildiğiniz gibi rekolte düşüklüğü nedeniyle buğdayı ithal ediyoruz. TMO, bu konuda fırıncı esnafına destek oluyor. Un fiyatları yeniden arttı. Şimdilik ekmeğin fiyatının değişmemesi için elimizden geldiği kadar mücadele ediyoruz" dedi.