Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Sarayköylü çiftçilerin sabrı sonunda taştı! Toplanan çiftçiler soluğu DSİ önünde aldı!

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde toplanan yaklaşık 100 kadar çiftçi soluğu DSİ'de aldı. Yaklaşık bir aydan bu yana su verilmeyen çiftçiler eylem yaparak sözlerin tutulmadığını, suların verilmediğini ve pamuklarının öleceğini aktardı. Olay sonrasında bölgeye gelen CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Vali Atik durumun çözüleceğini çiftçilere aktardı.

Sarayköylü çiftçilerin sabrı sonunda taştı! Toplanan çiftçiler soluğu DSİ önünde aldı!

Sararyköylü çitçiler toplanarak Devlet Su İşleri Sarayköy Şubesi'nin önünde eylem yaptı.

Ülkemizin en önemli pamuk üretim bölgelerinden bir tanesi olan Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde DSİ tarafından 25 Temmuz'da pamukların sulanması için verilen sular kesildi. Bunun üzerine çiftçiler defalarca durumu yetkililere ilettiğini ve pamukların sulanması gerektiğini aktardı. Yetkililer tarafından suyun geçtiğimiz haftalarda ''önümüzdeki günlerde vereceğiz'' demesi üzerine su çiftçilere verilmedi. 

BİZ PARASINI VERDİĞİMİZ SUYU İSTİYORUZ!

Çiftçiler tarafından Sarayköy'e Cindere Barajı'ndan gelen suyun 25 Temmuz'da kesildiği ve bu tarihten itibaren suyun verilmediği iddia edildi. Pamuklarını sulayamayan çiftçiler organize olup Aşağı Mahalle'den DSİ önüne yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş olacağından haberi olan polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Yaklaşık 15 dakikalık yürüyüşün ardından DSİ'ye ulaşan çiftçiler polis bariyeri ile karşılaştı. Bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. DSİ önüne gelen çiftçiler polis amirlerine DSİ Sarayköy Şubesi Başkanı Hakan Cura ile görüşeceklerini aktardılar. Çİftçilerin isteği üzerine kapı önüne gelen Şube Başkanı Hakan Cura ile çitçiler tartışmaya başladı. Mağdur olduklarını belirten çiftçiler ''Sulama paralarını peşin ödüyoruz peki biz neden su alamıyoruz? Nereye gidiyor bu su?'' siteminde bulundular.

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN KARACA BÖLGEYE GELDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca çiftçilerin eylem yaptığı haberini almasının ardınan bölgeye geldi. Çiftçilerle konuşan Karaca dertlerini dinledikten sonra yetkililer ile konuştu. Karaca ''Çiftçiler bana ulaştı ve bu eylemin geçtiğimiz hafta yapacaklarını bana aktardılar. Ancak yeniden çiftçilere söz verildi. Verilen sözlerin tutulmamasının ardından bugün çiftçi kardeşlerim eylem yapacağını bana aktardılar. Bende onların mağdur olmaması için buraya geldi. Çiftçi kardeşlerimiz tarlalarına pamuk ektiler ve 2 gün içerisinde su verilmezse pamukları yanacak. Onların su sorunu çözülecek mi? Çiftçilerin zor durumda kalmaması için en azından 1 haftalık sularının verilmesi gerekiyor.'' diye konuşan Karaca ardından DSİ bölge müdür yardımcısı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve çiftçilerin isteklerini aktardı. Yetkililerden barajlarda su yok yanıtı alan Karaca çözümü Denizli Valisi'nde buldu.

VALİ ATİK ''BU SORUNU ÇÖZECEĞİM''

Çiftçilerle birlikte çözüm üretmeye çalışan Gülizar Biçer Karaca Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından durumu çiftçilere aktaran Karaca ''Vali Bey ile görüştüm. Öz abisi vefat etmiş ve şu anda memleketindeymiş. Cenazenin ardından akşam saatlerinde Denizli'ye döneceğini ve bu sorunu çözeceğini aktardı. Sayın Valimiz yarın sabah bu sorunun çözüleceğini açıkladı'' ifadelerine yer verdi. Vali Atik'in sorunu çözeceğini duyan çiftçiler alandan ayrıldı.

denizli güncel haber saraykoy haber çiftçi eylem çiftçiler eylem yaptı
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!