Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

DEGİAD’DAN TERMİK SANTRALE HAYIR!

DEGİAD, Tavas’ın Avdan Mahallesine yapılması planlanan termik santral için tepki gösterdi. DEGİAD Yönetim Kurulu üyeleri Tavas’ta kurulması planlanan termik santralle ilgili yaptığı basın açıklamasında; Avdan’da yapılması planlanan termik santralin; kamu yararı ve sağlığı, bölge halkının bireysel ve ticari menfaatleri ve ayrıca doğa ve çevreye vereceği telafisi mümkün olmayan zararları açısından,yapımının uygun olmadığını ifade ettiler.

DEGİAD’DAN TERMİK SANTRALE HAYIR!

DEGİAD, son günlerde kamuoyunun gündemini oldukça meşgul eden Denizli’nin Tavas ilçesi, Avdan Mahallesi'nde kurulması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili görüşlerini bildirdi.

 

TAMİRİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR TAHRİBAT

 

Proje kapsamında kömür tedarikinin sağlanacağı maden sahalarının Tavas ve Kale ilçelerinin sınırları içerisinde yer aldığını ve bu sahaların açık ocak kömür işletmesi şeklinde çalıştırılmasının planlandığını belirten DEGİAD, Avdan Termik Santralinin kurulmasıyla ilgili endişelerini dile getirirken şu sözlere yer verdi: “Açık ocak madenciliği ile üretilecek olan kömürün hafriyatının, depolanmasının, ve santrale sevkıyatı gibi süreçlerinin bölgedeki tarım topraklarına ve yeraltı su kaynaklarına ciddi zararlar vereceği ve bölgede tamiri mümkün olmayan ölçekte bir doğa tahribatı yaratacağı kaçınılmaz bir gerçektir.”

 

İNSAN HAYATINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

 

Avdan termik santralinin doğaya verdiği tahribatın yanı sıra insan hayatını da tehlikeye atan bir proje olduğunu vurgulayan DEGİAD, “Santralin çalışması esnasında endüstriyel atık depolama sahalarından toprağa, suya karışacak olan toksik maddeler ve baca dumanı ile havaya salınacak olan zehirli gazlar ve uçucu küller bölgede yaşayan halkın astım, akciğer rahatsızlığı, solunum yolu iltihabı ve kanser hastalılıklarına yakalanma ihtimalini kat be kat artıracaktır.

 

Yapımı planlanan termik santral, 30 yıllık aktif ekonomik ömrü süresince, ana geçim kaynağı tarım olan Tavas halkını gelirlerinden mahrum edeceği gibi, Tavas Ovası'nın verimli tarım toprağını tamamen yok olma tehlikesiyle de karşı karşıya bırakacaktır. Termik Santralin, kamu yararı ve sağlığı, bölge halkının bireysel ve ticari menfaatleri ve ayrıca doğa ve çevreye vereceği telafisi mümkün olmayan zararları açısından, yapımının uygun olmadığını” ifade etti.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KAYNAKLARLA ENERJİ SORUNUNU ÇÖZÜLEBİLİR

 

“DEGİAD olarak Türkiye'nin enerji sorununun doğayı tahrip ederek kurulan kömürlü termik santrallerle veya her yıl milyarlarca dolar vererek ithal ettiğimiz doğalgaz ile çalışan termik santrallerle çözülemeyeceğinin bilincindeyiz. Ülkemizde çok büyük potansiyel arz eden güneş, rüzgar, su gibi temiz ve milli kaynaklara yönelmek suretiyle hem sürdürülebilir bir ekonomik model yaratabileceğimizi hem de gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir ülke bırakabileceğimizi düşünmekteyiz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz…” ifadelerine yer veren DEGİAD, enerji kaynaklarını riske atmadan gerekli olan ihtiyacı karşılayabilen sürdürülebilir kaynakların kullanılması gerekliliğinin ve bunun hem ülke hem de bölge halkına fayda sağlayacağının altını çizdi.

değiad santral sağlık zarar
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!