Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SARAYKÖY'DE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! (1927) Mustafa Kemal Atatürk

SARAYKÖY'DE DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Yüce milletimiz tarihte olduğu gibi 3 yıl önce 15 Temmuz akşamı yine hainlere, çetelere, Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanlarına unutamayacakları bir ders vermiştir. Sarayköy Kaymakamlığı ve Sarayköy Belediyesi iş birliği ile dün akşam saat 21.00'da Ağalar Camii önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı düzenlendi.

Saatler öncesinden alan kırmızı beyaza büründü.

Vatandaşlar saatler öncesinden geldi...

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş program alanına geldi..

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya...

Vatandaşlar yoğun katılım gösterdi...

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy Jandarma Komutanı Ütğm. Berkay Özkan, Sarayköy Emniyet Müdürü Osman Kutlu Balak ve tüm polis memurları, bekçiler, İlçe Mili Eğitim Müdürü Bülent Akhan, ilçemizdeki okul müdürleri ve Sarayköy halkı programa katıldı.

Program, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' konuşmasının projeksiyon cihazından yansıtılması ile başladı. Vatandaşlar pür dikkat konuşmayı dinledi. Konuşmanın bitmesinin ardından program başladı.

İlk olarak Ağalar camii hocası tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Ardından Sarayköy Belediyesi Ahmet Necati Özbaş konuşmasını yaptı. Özbaş, " Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün 3. Yılını Kutlama Programı'na hepiniz hoş geldiniz. Tam 3 yıl önce bu vakitlerde köprüde, o tankların yürüyüşüyle duruşuyla birlikte acaba güvenlik önlemi bir terör eylemine karşı duruş muydu, yoksa bir hain darbe girişimiydi derken bir kaç saat içerisinde bu meydanda aynı bu güzel kalabalık ile beraber ellerimizde bayraklarla o daha sonra öğrendiğimiz yüzyılın en alçak en hain fetö darbe girişimine karşı hep birlikte efe meydanında toplanmıştık. Yine aynı heyecan ve aynı coşkuyu 3 yıl sonrada olsa burada siz hemşerilerimizle beraber yaşamaktan hem gurur hem onur duyuyorum. Hem de ayrıca heyecanlanıyorum. Aynı o günlerin heyecanında gibiyiz. Biz meydana geldiğimizde gençlerimiz, yavrularımız, Sarayköy'ü yurt edinmiş doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden gelmiş tüm hemşerilerimizi ellerinde bayrakla bu meydanda Efe'nin dibinde beraberce buluştuğumuzda inanın o gün sanki İstanbul boğaziçi, daha sonra Şehitler Köprüsü adını verdiğimiz aynı Genel Kurmay Ankara'da Meclis'in önünde Külliye'nin önünde, büyükşehir belediyesinin önünde canlarını feda etmeye gitmiş arkadaşlarımız şehitlerimiz gibi şehit olmaya gelmiş ben şehit de olurum gazi de olurum diye gelmiş Sarayköylü hemşerimizle beraber tüm dünyaya haykırmıştık. Biz gücümüzü ecdadımızdan aldık. Biz sağcısıyla solcusuyla, Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bunlar bizim zenginliklerimiz... O günleri unutmadan birbirimize sarılarak geleceğe doğru güzel adımlar atacağız. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, doğu ve güneydoğu şehitlerimizi, Kıbrıs şehitlerimizi, Kore şehitlerimizi, bu vatan için canını feda etmiş. rahmetle, şükranla saygıyla anıyorum. Dünya durdukça bu bayram göklerden inmeyecek." dedi.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya konuşmasını yaptı. Akkaya, "Bu güzel akşamda bu güzel birliktelikte 3 yıl önce Türk Cumhuriyeti Devletinin belki geçmiş Türk Devletleri'nin 3000 yıllık tarihindeki Türk Devletleri'nin başına gelmiş en felaketlerden birinin yıl dönümünü anmak için toplandık. 251 şehi verdik o gün. 251 baba, 251 anne, 251 kardeş, 251 evlat, 251 polis, 251 asker, 251 memur, işçi, vatandaş bunların hepsinin ailesi vardı. Onlarda bugün bizim aramızda olabilirdi. Ruhları şad olsun. Allah onlardan razı olsun. Bu çocuklara, ben de kendi evlatlarımla geldim. Başkan bey'de evlatlarıyla geldi. Birçok çocuk görüyoruz. Bugünü unutturmamak lazım. Unutanda unutturan da bizden değildir.Bugünü hatırlıyoruz da bunun sorumlusunda bahsetmedik. 40 yıldır ilmek ilmek milletin aklına girmiş, beynine girmiş, tüm devlet kurumlarını kandırmış, tüm siyasileri kandırmış, memleketi 40 yıl boyunca din diye kitap diye, Allah diye kandırmış Amerika'da yaşayan hainin ellerinde şehitlerimizin kanları. Bu millet 7 düvele karşı kahramanlığını gösterdi. Allah Türk Milletini yaratırken o kahramanlık duygusunu, cesaretini bol bol koymuş. Başka ben yeryüzünde hiçbir millette şahit olmadım. Kitaplarda okumadım. Böyle millet yok. Allah bu millete bu gücü bahsetti. Hepinizin aklından geçiyordur. 'Bir daha tekrarlanır mı, bir daha böyle şeyler başımıza gelir mi?' gelmez! Bu ruh bu kalabalık olduğu sürece devletimizi yöneten liderlerimiz olduğu sürece kurallara uyduğumuz sürece böyle bir musibet bir daha başımıza gelmez. " dedi.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

15 Temmuz Şehitlerimizin Ruhu Şad Olsun!

Sarayköy Kaymakamlığı Sarayköy Belediyesi
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!