KALP HASTALIKLARINDA ORUÇ TUTMAK

KALP HASTALIKLARINDA ORUÇ TUTMAK

Denizli Özel Egekent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Öztürk sağlıklı bireyler için Ramazanda oruç tutmanın kalbe olan faydalarından bahsetti.

SAĞLIK - 2024-03-07 11:39:04

 

 

 

 

 

Kalp hastalığının derecesine göre kontrol altındaki kalp hastalarının oruç tutabildiklerini, ancak kalp hastası olan kişinin mutlaka bu konuda kendisini takip eden doktoruna danışması doktorunun görüşünün alınması gerektiğini belirten Dr. Mehmet Öztürk “Kurallarına uygun oruç tutan kalp hastalarında, oruç tutmayan kalp hastalarına kıyasla Ramazan ayı süresince hastalığın farklı seyretmediği, anlamlı kötüleşme olmadığı bilinmektedir. Burada önemli olan kalp damar sağlığını göz önünde bulundurarak oruç tutmaktır, yani kullanılan ilaçların aksatılmadan devam edilmesi ve iftar- sahur döneminde doğru beslenilmesidir, hangi hastanın oruç tutabileceği mutlaka doktor karar vermelidir” ifadelerine yer verdi.

 

Dr. Mehmet Öztürk, sıcak günlerinde oruç tutmak pek çok hastada sorun yaratabileceği, aşırı sıvı ve elektrolit kaybı, kan basıncında aşırı düşmelere, senkop gelişmesine yol açtığı ve bu durumun yaşlı hastalarda daha da belirgin olabildiğinin altını çizdi.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
google-site-verification: googlec87be216b4da8e4b.html
denizli haber