Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

BALA MAHALLESİ MUHTAR ADAYI TOLGA KISA İLE RÖPORTAJIMIZ

Sarayköy’ün sevilen esnaflarından Güner Kısa’nın oğlu Tolga Kısa ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

BALA MAHALLESİ MUHTAR ADAYI TOLGA KISA İLE RÖPORTAJIMIZ

Okuyucularımıza kısaca kendinizden bahseder misiniz?

- 1981 Sarayköy doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Sarayköy’de tamamladım. Denizli Anafartalar Lisesi’nden mezun oldum. Burdur Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. 10 yıl kurumsal firmalarda yöneticilik yaptım. Babam Güner Kısa’nın vefatının ardından Sarayköy’e geri döndüm. Kardeşim Gonca Kısa ile birlikte baba mesleğini devam ettiriyoruz. Ayrıca Albatros ilaçlama adında firmamız var. İş yerlerine ve evlere ilaçlama hizmeti veriyoruz.

Muhtar adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

-İş yerimizde arkadaşlarımızla sohbet ederken sevilen muhtarlarımızdan, bizim de saygı duyduğumuz büyüğümüzün önermesi ve arkadaşlarımızın da desteği ile aday olmaya karar verdim. Hızlı bir şekilde azalarımız ile görüşüp onlarında desteği ile kadromuzu oluşturduk. Bu görevi layıkıyla yapacağımıza inanıyoruz.

Muhtar seçildiğiniz takdirde ilk olarak belirlediğiniz ve yapmak istediğiniz bir şey var mı?

- Muhtar seçildiğimde ilk işimiz mahallemizdeki eksikleri tespit etmek olacak. Önceliğimiz mahallemizin temizliği olacak. Çöp konteynırlarını kontrol ettireceğiz. Eksik gördüğümüz takdirde yetkili mercilerle görüşüp tedarik edilmesini sağlayacağız.

Yaşlılarımız için malum yürürken dinlenme gereği duyuyorlar. Belediye ile görüşüp belirli mesafelerle bank tedarik ettireceğiz.

Okullarımız ile görüşüp mahallemizde bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi tespit edip burs almaları için belediyemizden, hayırsever iş insanlarından, hayırsever vatandaşlarımızdan burs imkanı sağlayacağız. Mahallemizde yaşlı, bakıma muhtaç ve ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızı tespit edip evde bakım hizmeti, gıda ve yakacak gibi yardımlardan faydalanmaları sağlanacaktır.

Haşere sorunu ile mücadele edeceğiz. Bu sorunla ilgili belediye ile görüşeceğiz. Kendi bünyemizdeki ziraat mühendislerimizi devreye sokacağız. Bu sorunu ortadan kaldıracağız. Talep edildiği takdirde vatandaşlarımızın ev ve iş yerlerini ücretsiz ilaçlayacağım.

Seçilecek olan belediye başkanı ve yönetimi ile uyum içinde olup birebir temaslarda bulunacağız. 3 ayda bir mahalle sakinleri ile toplanıp mahallemizin sorunlarının tespiti ve giderilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunacağız. Mahallemizi sosyal etkinliklerde iyi bir şekilde temsil edeceğiz.

Mahallenizde belirlediğiniz eksiklikler neler?

-Mahallemizdeki en önemli sorunlar, herkesin bildiği ve yaşadığı gibi yol. İlk etapta yolların tamamlanması gerekiyor. Yol çalışmaları, Büyükşehir ve ilçe belediyesinin görevleri arasında ve yol çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Sonrasında eksiklikleri seri bir şekilde tespit edip gerekli temaslarda bulunacağım.

Çevrenizde adaylığınız ile ilgili nasıl tepikler alıyorsunuz?

- İşimiz gereği sadece Bala Mahallesi’ne değil tüm mahallelere girip çıkıyoruz. Tabi ki bu durum bizim ve vatandaşlarımız için olumlu bir durum. Tepkiler beklediğimden daha olumlu, yapıcı ve teşvik edici. Birebir görüşmelerde aldığımız tepkiler, aldığımız duyumlar bizleri sevindiriyor.

Seçim çalışmaları nasıl gidiyor? Seçim çalışmalarımız çok iyi ve yoğun geçiyor. Genç arkadaşlarımız ile gerek saha da gerekse masa başında geniş bir kadro ile gece gündüz çalışıyoruz. Her bir seçmenimize tek tek ulaşma çabası içerisindeyiz. Sosyal medyada gazete ve radyoda ilanlarımız mevcut. Kadromuzu en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Azalarımız Sarayköy’ün sevilen ve ulaşılabilir esnaflarından olduğu için seçmenimiz zorluk çekmeyecek.

Seçime kadar çoğu aday kapı kapı dolaşıyor. Fakat seçimden sonra bu ziyaretler kesiliyor. Özellikler muhtarlar ofislerinden dışarıya adım atmıyorlar. Siz seçimden sonra ne yapacaksınız?

Biz oturan değil çalışan muhtar olacağız. İşimiz gereği zaten evlere ulaşıyoruz. Seçmenimiz, muhtarlığımıza ait olan 7/24 açık cep telefonundan bizlere ulaşabilecek. Ayrıca oluşturacağımız wep sayfası ile mahalle sakinleri dilek ve şikayetlerini site aracılığı ile bildirebilecekler. Daha öncede belirttiğim gibi 3 ay da bir mahalle toplantısı yapıp sorunları tespit edip giderilmesi için çalışacağız.

Bala Mahallesi Muhtar Adayı Tolga Kısa’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür eder. Seçim yolculuğunda başarılar dileriz.

Bala Mahallesi Muhtar Adayı Tolga Kısa
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!