Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

DENBİR yeni anlayış ve yeni yönetimle yoluna devam ediyor

* Uzun süredir Vakıf ve Dernek adıyla “tek çatı iki organ” şeklinde faaliyet yürüten DENBİR yeni bir anlayış ile yoluna devam etme kararı aldı ve güçlerini birleştirerek ikili yapıyı kaldırarak Vakıf çatısı altında buluştu.

DENBİR yeni anlayış ve yeni yönetimle yoluna devam ediyor

* Uzun süredir Vakıf ve Dernek adıyla “tek çatı iki organ” şeklinde faaliyet yürüten DENBİR yeni bir anlayış ile yoluna devam etme kararı aldı ve güçlerini birleştirerek ikili yapıyı kaldırarak Vakıf çatısı altında buluştu.

* Geçtiğimiz dönem DENBİR Derneği Başkanlığını yürüten İhsan Uysal, derneğin Vakfa katılımı sonrası DENBİR Vakfı Başkanı olarak görevi devraldı.

 

İstanbul’da uzun süre Dernek ve Vakıf çatısı altında ikili yapı olarak faaliyet yürüten Denizlililer Birliği, değişen yeni şartlara uygun olarak radikal bir karar aldı ve Derneğin Vakfa katılımıyla tek çatı altında buluştu. Tek çatı altında buluşmanın sinerjiye dönüşmesi ve yepyeni bir anlayış ile çalışmaların devamı için daha önce Dernek Başkanlığı görevini sürdüren İhsan Uysal DENBİR Vakfı Başkanı olarak görev aldı.

Önceki Vakıf Başkanı Reşit Öz, yeni yönetim kurulunda kalmakla birlikte Denizli Vakfı’nı temsilen EGEBİR’de Başkanlık görevini deruhte ederek İstanbul’da bulunan Denizlililerin daha geniş platformlarda temsiline imkan sağladı.

DENBİR Derneği 2000’li yılların başında o dönem Vakıf’ların üye kabulü mümkün olmadığı için gençlerin aktif görev alabilmesi amacıyla kurulmuş ve pek çok başarılı işe imza atmıştı. Uzun süre yayın hayatına devam eden DENİZLİM Dergisi o dönem dernekte aktif çalışan genç ekip tarafından çıkarılmış ve Denizli ve Denizlililerin tanıtımında etkili rol oynamıştı. Son dönem Vakıf şartlarında değişikliğe gidilmesi ve üye kabulü yolunun açılmış olması Dernek gibi ikinci bir kuruluşa duyulan ihtiyacı ortadan kaldırdı.

Yasal engel ortadan kalkınca, zaten bünye içinde tek çatı altında yürütülen çalışmaların daha verimli olması ve bürokratik bir takım iş ve işlemlerden kurtulmak için tek çatıya dönülmesi fikri kabul gördü. Bu nedenle DENBİR Derneği’ne üye olan herkes DENBİR Vakfı üyesi kabul edildi ve dernek tüm varlığı ile Vakfa intikal ettirildi.

Mayıs ayında gerçekleşen iki ayrı genel kuruldan sonra Vakfın yönetimi şu isimlerden oluştu:

 

MÜTEVELLİ HEYETİ

ASİL ÜYELER: İhsan Uysal-BAŞKAN, Ünal Kurt-BAŞKAN YARDIMCISI, Basri Özbakır-BAŞKAN YARDIMCISI, Dr. Ayhan Akçan-GENEL SEKRETER, İsmet Saraçoğlu-SAYMAN, H. Reşit Öz ,Talat Panayırcı, Hacip Uğur, Mehmet Değirmenci, S. Hilmi Özalp, Fatih Alp Yıldırım, Necdet Özbilen, Atilla Çölhan, Salih Kuzu, Mehmet Gürhan Bilgiç, Kenan Koçoğlu, Bülent Gülerçin

YEDEK ÜYELER: Orçun Oğlakçıoğlu, Celal Eken, Bekir Gökpınar, Celal Kazdağlı, M. Mümtaz Özbilen, Hüseyin Saraçoğlu, Ahmet Kavaklıoğlu, Mustafa Uğur Akman

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ : Derya Madendere, Ömer Gözen, Musa Sönmez

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Niyazi Güven, Güvenç Güven, Uğur Karahasanoğlu

BURS VE BURSİYER GELİŞTİRME KOMİSYONU: Ayhan Akcan, S.Hilmi Özalp, Derya Madendere, Mehmet Değirmenci, Orçun Oğlakçıoğlu, S.Bülent Gülerçin

BASIN SOSYAL MEDYA RESMİ KURUMLAR VE HALKLA İLİŞKİLER: Mustafa Sarıtaş, Atilla Çölhan, Celal Kazdağlı, Bekir Gökpınar, M.Gürhan Bilgiç

SOSYAL AKTİVİTELER VE ORGANİZASYON KOMİSYONU: İhsan Uysal, Ünal Kurt, H.Reşit Öz, M.Gürhan Bilgiç, Hüseyin Saraçoğlu, S.Hilmi Ozalp, Hacip Uğur, Uğur Karahasanoğlu

YENİ ÜYLER VE GELİR ARTTIRICI FALİYETLER GELİŞTİRME: Bekir Gökpınar, Fatih Alp Yıldırım, Atilla Çölhan, Musa Sönmez

 

 

Vakıf Yönetim Kurulu kendi arasında 15 Mayıs’ta toplanarak görev dağılımına gitti ve İhsan Uysal’ı Vakıf Başkanlığına getirdi. DENBİR Vakfı’nın kuruluşundan bu yana aktif görev yapan Hasan Basri Özbakır, Başkan Yardımcılığı görevini kabul ederek geleneğin ve tecrübenin devamını sağlamış oldu. Derneğin kuruluşundan bugüne kadar yönetimlerde görev alan ve tüm muhasebe işlemlerini gönüllü yürüten Ünal Kurt da Vakıf Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Bir doktor olarak yürüttüğü pek çok sosyal proje ile İstanbul’da kamuoyunun yakından tanıdığı ve pek çok projesi Türkiye gündemine taşınan Dr. Ayhan Akcan Vakfın Genel Sekreterliği görevini üstlendi. Vakıf ve Derneğin yıllardır emektarı olan, üyeler arası teması sağlayan ve bürokratik tüm işlemleri deruhte eden Vakıf Müdürü İsmet Saraçoğlu bu defa yönetimde yer aldı ve Sayman üye olarak görev üstlendi.

İLK İCRAAT İFTAR

Görevi devralan yeni yönetim il icraatını 3 Haziran 2018’de Yıldız Hisar Tesisleri’nde bir iftar vererek yapıyor. Tüm Denizlililerin buluşacağı iftar yeni dönemde neler yapılabileceğinin konuşulmasına da vesile olacak.

DENBİR Vakfı yeni dönem, Türkiye’nin değişen şartlarında, kent ve metropol toplumunun oluşturduğu yeni sosyolojiye uygun olarak yeni bir anlayışla çalışmalarını yürütecek. DENBİR Vakfı bugüne kadar başarıyla yürüttüğü bir hemşeri kuruluşu olma vasfına yeni dönemde sivil toplum örgütü olma özelliğini katmayı hedefliyor. Hemşeriler arasındaki bağın arttırılması, Denizli ile ilişkilerin kurulması ve öğrencilere burs verilmesi gibi temel özelliklerine, bir sivil toplum örgütüne yaraşır yeni pek çok etkinliği yapmayı planlıyor. Bu çerçevede DENBİR pek çok sosyal sorumluluk projesi geliştirme veya ortak olma şeklinde yeni bir anlayış ile çalışmalarını yürütecek.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!