Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Üniversitelerarası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finaline, PAÜ İlahiyat Fakültesi Ev Sahipliği Yaptı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliyesi’nde gerçekleştirilen Üniversiteler arası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finaline ev sahipliği yaptı.

Üniversitelerarası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finaline, PAÜ İlahiyat Fakültesi Ev Sahipliği Yaptı

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirmek, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin;Kur'ân-ı Kerîm'i güzel okuma becerilerini geliştirmek, hafızlıklarını korumalarına katkı sağlamak ve ülkemiz ve yurt dışında düzenlenecek olan uluslararası Hafızlık ve Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışmalarına Türkiye'yi temsilen katılacak yarışmacıların; ulusal düzeyde yapılan yarışmalarda tecrübe edinerek uluslararası yarışmalarda ülkemizi daha iyi temsil etmeleri sağlamak amacıyla 2024 yılında İlahiyat-İslami İlimler Fakülteleri Arası Hafızlık ve Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışmaları tertip edildi.

Bu yıl ilk defa düzenlenen yarışmanın üniversite bazında yarışmaları tamamlanmasının ardından erkekler Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma alanında üniversite birincilerinin katıldığı bölge finali yarışması, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde yapıldı.Yarışmaya Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Durmuş Akalın, Denizli İl Müftü Yardımcısı Âdem Karakelebek, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile yarışmacı üniversitelerden misafirler katılım gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Kutluhan: “Buradan güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Türkiye finalinde kazanan kişi buradan çıkacak.”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan açılış konuşmasında: “Üniversite olarak çok mutlu ve gururluyuz. Böyle güzel bir mekânın böyle güzel bir yarışma için kullanılması bizleri çok mutlu etti. Buradan güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Türkiye finalinde kazanan kişi buradan çıkacak. Camimizin yapılmasında emeği geçen Sait Atıcı büyüğümüz vefat etti. O da böyle etkinliklerin yapılmasını çok istiyordu. Onun da mekânı cennet olsun. Amacımız; Üniversite olarak şehirle bütünleşmek ve gerçekten toplumun dertlerine ortak olmak. Üniversite olarak bu yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Yarışmacı kardeşlerimize başarılar diliyorum.” ifadesinde bulundu.

Üniversitelerarası Kur'ân-ı Kerîm'i Güzel Okuma Yarışmasına; Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celâl Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi birincileri katıldı. Jüri üyelerinden en yüksek puanı alarak Dokuz Eylül Üniversitesi temsilcisi Hamza Mustafa Aktoprak yarışmanın birincisi oldu. Yarışma sonunda, yarışmaya katılan dokuz öğrenciye İl Müftü Yardımcısı Âdem Karakelebek, PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Mutluel ve jüri başkanı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe tarafından hediyeleri verildi. Jüri üyelerinin hediyeleri ise PAÜ Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Durmuş Akalın tarafından verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!