Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Tükenmeyen vefa 27 yıldır devam ediyor!

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Ercan Şahin Sınır Karakolu’na 30 Aralık 1996'da teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Er Hüseyin Kuş, her sene olduğu gibi şehadetinin 27. yılında da Sarayköy ilçesindeki babaevinde silah arkadaşlarının da katıldığı törenle anıldı.

Tükenmeyen vefa 27 yıldır devam ediyor!

 

Vatani görevini yaptığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde 27 yıl önce PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Hüseyin Kuş, ölüm yıl dönümünde silah arkadaşları tarafından hiç unutulmuyor. Ülkenin farklı şehirlerinde yaşayan silah arkadaşları, şehit Hüseyin Kuş’un şehadet yıl dönümünde Sarayköy’de bir araya geliyor.

Şehit Kuş’un ebediyete uğurlanışının 27. yılında da silah arkadaşları ve komutanları babaevinde buluştu. Sabah saatlerinde Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın düzenlediği anma programında bir araya gelindi.

Şehit Hüseyin Kuş’un isminin verildiği parkta gerçekleştirilen programa Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek,  İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Tolgahan Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Yaşa, emekli Albay Mustafa Mercan, şehit babası Osman Kuş, Ercan Şahin Sınır Karakolu’nda görev yapan askerler ve aileleri katıldı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş konuşmasına Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde hain terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan 12 kahraman mehmetçiklerimizi anarak başladı.  Başkan Özbaş, “Denizlimizin Tavas İlçesi Yorga Mahallesi’nden olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan olmak üzere 12 şehidimize Allah rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. 

Başkan Özbaş, “ Bugün toplanmamıza vesile olan ve bulunduğumuz parkımızın ismini taşıyan Şehit Hüseyin Kuş kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. 27 yıldır bizi ve şehidimizi hiç bırakmadınız. Türkiye’de pek karşılaşılmayan bir fotoğraf sizinle birlikte var oluyor. 27 yıldır bu programı şehidimizin kıymetli babası Osman amcam gerçekleştiriyor. Yaklaşık 9 yıldan bu yana biz de her sabah burada buluşarak yad ediyoruz. Bu vatanın ilelebet payidar kalacağını, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin dünya durdukça yaşayacağını, gönderde nazlı nazlı sallanan al bayrağımızın hiç inmeyeceğini, minarelerden ezan sesinin hiç dinmeyeceğini bugün Siyahkaya’nın yiğitleri, aslanları buradan Türkiye’ye ve dünyaya bir mesaj veriyor.  Allah razı olsun. Ayağınıza taş değmesin” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, “Bende 3 yıldır sizinle birlikte olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Ülkemiz zor bir coğrafya, şehitlerimiz var ve içimiz kan ağlıyor. Değerli arkadaşlar sizler gerçekten çok güzel örneksiniz. Düşmanımızı ve dostumuzu çok iyi bilerek birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” diyerek konuştu.

Şehit Hüseyin Kuş’un babası Osman Kuş ise, “Bir evladımı kaybettim. Bin evlat buldum. Hepiniz evladım sayılırsınız. Hepinize kapım açık. Her zaman buyurun gelin” şeklinde konuştu. 

“İçimiz acıyor. 12 şehit verdik. 12 Hüseyin Kuş’u da rabbimin huzuruna gönderiyoruz” diyen şehidin o dönemki bölük komutanı Emekli Albay Mustafa Mercan, “Öncelikle şehit olan Hüseyin Kuş kardeşime şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Daha sonraki süreçte 17 gazi ile 17 günlük çatışmayı bitirdik. Ben dâhil burada toplanabiliyorsak. Öncelikle Hüseyin Kuş ve gazilerimizin, ardından tüm silah arkadaşlarımızın sayesindedir. Hepinize minnet duyuyorum. Bugüne kadar gelen, gelemeyen herkese minnet duygularımı iletmek istiyorum. Özellikle belirtmek istediğim bir minnet duygusu var. Biz bu değerli buluşmamızı 27 yıldır yapıyoruz. Ama son 9 yıldır buna ayrı bir hava, ayrı bir tat katan Sarayköy Belediye Başkanım Ahmet Necati Özbaş, her sabah bizi töreni yaptığımız gün kahvaltı adı altında bir araya getirdi. Bizlerin kucaklaşmasına ve ağırlanmasına sebep oldu. Ne zaman telefonla arasak yardımcı oldu. Ahmet Beyi hep siyaset üstü gördüm. Ki yaptığı eylemler hep siyaset üstü oldu. O yüzden benim tek dileğim gelecek yıl da Belediye Başkanı olarak bizleri burada karşılayıp, ağırlaması” dedi.  

Program sonrasında şehit Hüseyin Kuş’un evinin önünde düzenlenen mevlit hayrına katılanDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe protokolü ve Ercan Şahin Sınır Karakolu’nda görev yapan askerler, şehit ailesini ziyaret etti.

Daha sonra şehitliğe geçilerek Şehit Hüseyin Kuş’un mezarı başında dua edilip çiçek bırakıldı.

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!