Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Sarayköy’de Cumhuriyet kutlamalarının ilk gününde şehitler anıldı!

Sarayköy Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılı, 23 Ekim’de başlayıp, 29 Ekim akşamına kadar devam edecek birbirinden farklı etkinliklerle kutlanacak. İlk programda Cumhuriyet’in önemli taşları olan şehitler ve milli mücadele kahramanları anıldı. Şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelindi.

Sarayköy’de Cumhuriyet kutlamalarının ilk gününde şehitler anıldı!

Sarayköy’de Cumhuriyet’in 100. yılı dolu dolu etkinliklerle kutlanacak. Film gösterimi, söyleşi, yarışmalar, ziyaretler gibi farklı programların yer alacağı 100’üncü yıl kutlamaları 23 Ekim’de başlayıp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar devam edecek.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri bugün anlamlı ziyaretler ve buluşmalarla başladı. Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, eşi Esin Özbaş, İlçe Emniyet Müdür vekili Tayfun Ercan, ilçe protokolü, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler, milli mücadele kahramanlarının aileleri ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu heyet vatan uğruna canlarını feda eden şehitler ile milli mücadele kahramanlarının kabristanlarını ziyaret ederek çiçek bıraktı, dua etti. Başkan Özbaş, kabristan ziyaretlerinde milli mücadele kahramanlarının tarihteki yerleri hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Sarayköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen öğle yemeğinde şehitlerin emanetleri olan aileleri, gaziler ve milli mücadele kahramanlarının aileleriyle bir araya gelindi.

Atatürk’ün sevdiği türküler eşliğinde geçen yemek programının sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Özbaş, “Cumhuriyetimizin 100. yılı çok anlamlı. 1923’ten 2023’e tüylerimizi diken diken eden büyük bir süreç. Büyük Türk milleti olarak onlarca devlet kurduk. Bunun sonuncusu olan Türkiye Cumhuriyetimiz dünya durdukça hep var olacak. 1923’te başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün devlet adamları ile birlikte kurulan Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacak. Bizler gelecek nesillerimize Cumhuriyet’in büyük düşüncesini ve ruhunu aktaracağız. Bugün itibariyle bir hafta boyunca sürecek kutlama etkinliklerimize başladık. İlk programımızda şehitlerimizin ve milli mücadele kahramanlarımızın kabristanlarını ziyaret ettik. Çünkü şehitlerimiz ve Milli Mücadele kahramanlarımız bizler için çok önemli. Her sene 24 Mayıs’ta kutladığımız Milli Mücadele kahramanlarımız 24 Mayıs 1919’da Sarayköy Müftüsü Ahmet Şükrü Efendi, Emin Aslan Tokat, Adöv Ayşe gibi birçok Milli Mücadele kahramanlarımız ile beraber bu mücadeleyi Sarayköy’den başlatmışlar. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasıyla beraber ülkemizin her yerinde bu milli mücadele ateşi yanmış, Sarayköy’de bu kervana her zaman olduğu gibi katılmış. O gün, zor şartlarda bu milli mücadele ateşini tüm ülkeye yaymışlar ve Cumhuriyetimizi kurmuşlar. O yüzden milli mücadele kahramanlarımız çok önemli. Bedel ödeyerek, çalışarak, azmederek bugünlere kadar gelmişiz. Bizlerde memleketimize en iyi hizmeti yaparak Cumhuriyet’in muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için çok çalışacağız. Ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimi minnetle, şükranla anıyorum” dedi.

Konuşma yapan Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, “Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde programlar düzenledik. Gerçekten Cumhuriyet bizim için çok önemli. Cumhuriyet ve İstiklalimiz Atatürk’ün bize emanetidir. Atatürk, gençlere ve aziz milletine ‘Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti size emanettir’ diyor. Biz de bu etkinlikleri pekiştireceğiz. Gelecek kuşaklara da en iyi şekilde aktaracağız ki istikbalimiz ve Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın” diye konuştu.

Konuşmalar sonunda şehit aileleri, gaziler ve milli mücadele kahramanlarının yakınlarına hediye takdim edildi.

denizlihaber haberdenizli denizligüncel
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!