Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

PAÜ ile DBB Arasında Denizli Traverten Jeoparkı Ortak Hizmet İş Birliği Protokolü Yapıldı!

Pamukkale Üniversitesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan Denizli Traverten Jeoparkı Ortak Hizmet İş Birliği Protokolünü Denizli Valisi Ömer Faruk Çoşkun başkanlığında, Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Başkanı Osman Zolan ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından imzalandı.

PAÜ ile DBB Arasında Denizli Traverten Jeoparkı Ortak Hizmet İş Birliği Protokolü Yapıldı!

Denizli Traverten Jeoparkı çalışmaları için Denizli Valiliği, Denizli Büyük Şehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi arasında ortak hizmet iş birliği protokolü imzalandı. Denizli Valiliği’nde gerçekleştirilen imza töreninde Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz, Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Özkul,  Dr. Öğretim Üyesi Arzu Gül ve ilgili kurumların temsilcileri hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin Denizli Traverten Jeoparkı konusunda kendisini, Rektörlük görevine geldiği ilk günlerde bilgilendirdiğini ifade ederken, bu projenin daha iyi noktalara gelebilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelere başladıklarını hatırlattı. Protokolü hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. Kutluhan, Denizli ve çevresinin turizm çeşitliliği ve tanıtımı adına farklı yönleriyle çok güzel bir protokol olduğunu belirtti.

Protokol töreninde konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli ve çevresinin birçok güzelliği barındırdığına vurgu yaparken, uluslararası boyutta Denizli’nin daha çok tanınırlığını sağlayabilmek, doğal güzelliklere sahip çıkmak ve farkındalığı ortaya koymak adına çok önemli bir proje olduğun söyledi. Jeopark düzenlemesi konusunda Pamukkale Üniversitesi ve öğretim üyelerinin yoğun gayret gösterdiğine dikkat çeken Başkan Zolan, bu projenin paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Törende konuşma yapan Denizli Valisi Ömer Faruk Çoşkun: “Denizli’mizin doğal güzelliklerinden birisi olan travertenlerle ilgili hocalarımızın, Büyükşehir Belediyemizin ve Pamukkale Üniversitemizin destekleriyle hep beraber bu jeoparkın oluşturulması için bir yola çıkıldı. Bundan sonra ilimizin hem tanıtım yönüyle hem de diğer güzelliklerinin de bir vesileyle ortaya çıkarılması yönüyle değerli olduğunu düşünüyorum. Hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu protokol ile estetik, eğitim ve bilimsel özellikleri bakımından önemli doğal (jeolojik, ekolojik, biyolojik), tarihi, kültürel, ve arkeolojik mirasa sahip Denizli ilimize UNESCO Jeoparkının kurulması ve tescili için gerekli tüm alanlarda kurumlar arasında ortak hizmet için işbirliği ve dayanışma sağlandı. 

Denizli Traverten Jeoparkı çalışmaları için Denizli Valiliği Denizli Büyük Şehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi arasında ortak hizmet iş birliği protokolü imzalandı. Denizli Valiliği’nde gerçekleştirilen imza töreninde
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!