Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Başkan Özbaş, gençleri TEKNOFEST’e uğurladı

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçede eğitim gören lise son sınıf öğrencilerinin İzmir’de düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e gitmesine öncülük etti. Sarayköylü gençler dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalinin açılışında yerini aldı.

Başkan Özbaş, gençleri TEKNOFEST’e uğurladı

Sarayköy Belediyesi, öğrencilerin eğitim hayatlarına önemli katkılar yapmaya ve bilimsel çalışmalara katılmalarına teşvik eden etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması amaçlanarak, ülkemizin teknoloji geliştiren bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye'nin önemli kurum ve kuruluşları ile birlikte düzenlenen TEKNOFEST’te Sarayköy’de yerini aldı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İzmir’de 27 Eylül- 1 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e ilçede eğitim alan 12. sınıf öğrencilerinin gitmesine öncülük etti.

Sarayköylü gençler TEKNOFEST’in açılış günü olan bugün sabah 06.00’da Efe Meydan’ında yola çıkmak için bir araya geldi. Öğrencileri uğurlamak için Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, Şube Müdürü Naile Delice Karademir ve veliler de bulundu.

Öğrencilerin bulunduğu 4 otobüsü de ziyaret ederek “Hayırlı yolculuklar” dileyen Belediye Başkanı Özbaş, “ Ana teması savunma sanayisi olan TEKNOFEST, dünyamızın savunma sistemlerine yön değiştiren birçok gurur kaynağımız olan yerli ve milli araçlarımızın sergilendiği yer. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öğrencilerimizi TEKNOFEST’e göndermek istediklerini duyunca bende çok heyecanlandım. O yüzden geleceğimiz olan siz kıymetli gençlerimizin dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline gitmesini istedik. İnşallah oradan çok güzel bir şekilde faydalanacaksınız. Belki birçok arkadaşınız bu festival sayesinde ilham alacak ve gelecekteki mesleğini seçmesinde yön verecek. Ülkemizi teknoloji, savunma sanayisi ve birçok yenilikte başarılarla taçlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan ise, “ Uzay ve havacılık sanayisinde Türkiye çok önemli bir konuma geldi. Şu anda gitmiş olduğunuz festival de teknoloji festivali. Teknolojide gelmiş olduğumuz noktayı görecesiniz. Çok faydalanacağınızdan eminim. Şunu belirtmek istiyorum. Geçen hafta festivalin duyurusunu yaptık. Müdürlerimiz ‘Maliyetli çıkıyor onun için sayı bildiremiyoruz’ dediler. Biz de öğrencilerimizin bu heyecana katılması için her zaman yanımızda olan Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a destek talebinde bulunmak için ziyaret ettik. Kendisi sağ olsun bizlere bu imkânı sağladı. Kendisine çok teşekkür ederiz. Siz kıymetli öğrencilerimize de hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.

Otobüs ziyaretlerinin ardından öğrenciler İzmir Çiğli Havalimanı'nda bugün başlayacak olan TEKNOFEST İzmir’e uğurlandı.

denizli denziligüncel denizlihaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!