Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Törene; Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Nilgün Ök, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili P.Albay Ertan Dabi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, il protokolü, siyasi partilerimizin başkanları, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ve Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, gazilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

 

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na müteakip Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkan Hamdi Helvacılar tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma yapıldı. Öğrencilerimiz tarafından şiirler okundu.

Törenin akabinde Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi’nde gazilerimiz ve aileleriyle bir araya geldiler.

 

Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından Asri Mezarlık Asker Şehitliği, Gaziler Kabristanı ve Polis Şehitliği ziyaret edilerek, şehit ve merhum gazilerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Şehitlerimizin ve merhum gazilerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı.

 

Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun, Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen akşam yemeğinde kahraman gazilerimiz ve kıymetli aileleriyle bir araya geldi. Akşam yemeği programında konuşan Valimiz Ömer Faruk Coşkun;

 

“Aziz vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi”lik unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin 102’nci yıl dönümü ile birlikte gazilik şerefine nail olan, vatana adanmışlık ve yiğitliğin abideleşen sembolü kahraman gazilerimizin şeref ve şan günüdür. Bu anlamlı gün vesileyle mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Şehit ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Şehitlerimiz ile birlikte yaptıkları kahramanlık ve büyük fedakârlık sayesinde en yüce iki makamdan birisine ulaşmış olan gazilerimiz cepheden cepheye koşarak bu toprakları kanı ve canı pahasına bizlere vatan kılmışlardır.

Bizlere emanet edilen bu mukaddes vatan için bizlerde onlardan aldığımız ilham ve güçle çalışmalarımızı aynı kararlılıkla yürütmeye gayret ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaştığımız bu tarihî süreçte ve “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz doğrultusunda daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gazilerimiz ve kıymetli aileleri ile bu kutlu aile sofrasında bir aradayız. Gazilerimize ve ailelerine bu önemli günde bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.” dedi.

 

Valimizin konuşmasının ardından şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!