Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Töreni"

İlimizde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama programı İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Emre Çalışkan, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrencilerin Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Töreni

Merkezefendi ilçesi 19 Mayıs İlkokulu’nda gerçekleştirilen 2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama törenine; Denizli Valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun, Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Denizli Jandarma Alay Komutanı J.Albay. Hıdır Ayçiçek, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Emre Çalışkan, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan konuşmasında “Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın sevincini, mutluluğunu ve heyecanını yaşamaktayız. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı bizlere ve milletimize hayırlı olsun.

Biz öğretmenler, bugün başlayan yeni eğitim-öğretim yılında da sorumluluk ve yükümlülüklerimizin farkında olarak var gücümüzle vazifemize sarılacağız. Hedefimiz, yarının büyükleri çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek olacaktır. Her davranışımızın öğrencilerimizin yüreklerine ve zihinlerine birer tohum olarak düştüğü gerçeğinden hareketle çalışacağız. Öğrencilerimizin millî, manevi ve kültürel değerlerimize bağlı olarak ailesini, milletini, devletini, vatanını ve bayrağını seven, düşünen, bilgiyi sorgulayarak kullanan insanlar olmaları, ülkesinin ve insanlığın yararını gözeterek hayat boyu araştıran, üreten, gelişime açık ve yenilikçi bakış açısına sahip bireyler olmaları için şevkle ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Öğrencilerimizin akademik, meslekî, sosyal ve kültürel açıdan daha iyi yetişmeleri ve öğretmenlerinden en yüksek derecede yararlanmalarını sağlamak en önemli önceliğimiz olacaktır. Okullarımızda eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ve zenginleştirilmesine önem vererek tüm planlamalarımızı yapmış, ders kitapları ile tüm öğretim materyallerinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaya yönelik gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Türkiye Yüzyılı perspektifiyle eğitimin bütün unsurlarını içerecek şekilde; bilim, kültür, sanat, spor alanlarına ve sosyal sorumluluk programlarına yer vermeye gayret edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.” vecizesinde vurguladığı gibi öğretmenlerimiz toplum ve millet hayatında çok kıymetli bir role sahiptir. Bizler, idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte daima takım ruhuyla hareket ederek kendimizi geliştirmekteyiz. Öğrencilerimizin başarılarının daha üst noktalara taşımanın farklı yollarını araştırmaktayız. Çalışmalarımızda tüm paydaşlarımızın özverili desteklerinin önem arz ettiğini belirtmek isterim. Bizlere ve çocuklarımıza verdikleri katkılar için başta velilerimiz, hayırseverlerimiz, kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-

öğretim yılında da öğretmenlerimiz, öğrencileri için fedakâr gayretlerini sarf etmeye, velilerimiz çocuklarımızı desteklemeye devam edeceklerdir. Yarınlarımızın teminatı, gözümüzün nuru öğrencilerimiz de azimle başarılı olma hedeflerine ulaşacaklardır.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız bu eğitim-öğretim yılında meslektaşlarım, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlik ve beraberlik içinde olmaktan büyük kıvanç duyduğumu belirtir, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nı kutlar, ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ederim” dedi.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun konuşmasında “2022-2023 eğitim öğretim yılına yeni umutlarla başlarken; geleceğimizin teminatı evlatlarımıza en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük fedakârlıklarla ülkemizin dört bir köşesinde hizmet veren kıymetli öğretmenlerimizin heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyor, herkese başarı dolu bir yıl diliyorum. Evlatlarımızın geleceğini şekillendiren eğitim sürecinin sadece birey için değil, toplumumuzun geleceği için büyük önem arz ettiği aşikârdır. Eğitimle elde edilen kazanımların öncelikle insanımızın bir süre sonra da toplumumuzun hayatını ve geleceğini şekillendireceği muhakkaktır. Günümüz dünyasında gelişmişliğin önemli bir göstergesi olarak kabul edilen nitelikli bir eğitim imkânı sağlamanın uluslararası rekabette ülkeleri öne geçirecek değerli bir yatırım olduğu bilinci ile vatandaşlarımıza ve nesillerimize daha yaşanabilir bir dünya oluşturmak için çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları yönünde gayret etmek en önemli görev ve sorumluklarımızdandır. Değerli öğretmenlerim, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü medeniyet bakımından kalkınmış olması sizlerin çalışmalarına bağlı olduğu bilinciyle hareket edip, öğrencilerinize bu anlayışla yaklaşıp, onları geleceğe hazırlayacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı olacaktır.” diyerek bu veciz ifade ile öğretmenlerimizin önemini ve değerini ifade etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimize, ailelerine, saygıdeğer öğretmenlerimize ve eğitim camiasını hayırlı olmasını diliyorum. Başarı dileklerimle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

 

Denizli Valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun’un konuşmaları sonrasındaki halk oyunları ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisinin ardından okul öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirleri ile tören devam etti.

 

Denizli Valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı. İlk ders zilinin çalması ile birlikte öğrenciler okula Türk Bayrağımızın altından geçerek girdi.

 

Denizli Valisi Sayın Ömer Faruk Coşkun ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan protokolle birlikte sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlerin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ile İlköğretim Haftasını kutladılar.

denizli denizlihaber denizligüncel
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!