Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş; “haftsonu Ankara’da Memur-Sen İl Temsilcilerinin katılımıyla son şeklini verdiğimiz taleplerimizi kamuoyuyla paylaştık. Ocak ayından bu zamana; Dolar kurunda %46, Gram altında %47’ye yakın yükselişin olduğu ve özellikle son 1 aylık süreçte; akaryakıtta %40’ın üzerinde artışın yaşandığı ve bu ekonomik tablonun vergiler, emtia ve zorunlu giderlere yansıdığı bir dönemde toplu sözleşmeye gidiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Bu noktada, Kamu işveren tarafı da mali disiplin politikaları, ekonomide dengeleme ve tasarruf tedbirleri gibi gerekçeler yerine, ekonominin gerçek verilerini dikkate alarak; alım gücünü yükseltecek, reel geliri artıracak tekliflerle masaya gelmesi gerektiğini belirten Öselmiş; “Öncelikle sözün yerine gelmesi, vaadin karşılığını bulması için 22.000₺’den kaynaklı en düşük devlet memuruna eksik uygulanan 1.650 ₺’nin tazminini istiyoruz.” dedi
Geçtiğimiz iki yıllık süreçteki enflasyon verilerini dikkate alarak; 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibariyle Refah payı dahil, Birinci üç ayda %35, İkinci üç ayda %10, Üçüncü üç ayda %15, Dördüncü üç ayda %10 artış isteyen Memur-Sen; 2025 yılı için ise Türkiye’nin ekonomik verilerinin ve enflasyon rakamlarının iyileşeceği öngörüsüyle 6’şar aylık dönemler itibariyle Refah Payı dahil birinci altı ayda %25 ve ikinci altı ayda %15 artış istiyor.
İki yıllık süreçte toplamda %110 oransal artış teklif isteyen Memur-Sen en düşük kamu görevlisi maaşının 2024 Ocak ayında 29.700 ₺ olmasını talep ediyor.
Ayrıca taleplerini sıralayan Memur-Sen;
· Enflasyon farkının; dönemsel artışı geçtiği aydan itibaren verilmesini ve en az 2 puan artırımlı ödenmesini,
· Toplu Sözleşme ikramiyesinin; aylık 1.000 ₺ olarak ödenmesini,
· Kamu Görevlilerine aylık 7.650 ₺ Kira Yardımı verilmesini,
· 1. Dereceye yükselmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergesinin 3600 olmasını,
· Dini bayramlarda kamu görevlilerine 4.850 ₺ ikramiye ödenmesini,
· Eş yardımının 2.000₺, çocuk yardımının 500₺ ödenmesini ve emeklilere de verilmesini,
· 8.077 ₺ seyyanen zammın emekli kamu görevlilerine de yansıtılmasını,
· Mühendis, şube müdürü, müdür, müdür yardımcısı, şef gibi birçok unvandaki kamu personelinin özel hizmet tazminatı ve ek ödemeler dahil mali haklarının iyileştirilmesini,
· Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılarak Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesini,
· Gelir Vergisinin %15’e sabitlenmesini,
· Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının 3 yılı aşmayacak şekilde periyodik olarak yapılmasını taleplerine ekledi.
Son olarak Memur-Sen ve hizmet kollarının tamamında yetkili olduklarını belirten Öselmiş, “Memur-Sen masanın emekçiler yönüyle tek temsilcisidir. Bu Toplu Sözleşmenin Türkiye’nin yüzüncü yılına ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir toplu sözleşme olması için Kamu İşvereni elini taşın altına koymalıdır.” İfadelerini kullandı.