Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

ÇAMELİ, 2023 YAMAÇ PARAŞÜTÜ ÖN DÜNYA KUPASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK!

Denizli’nin Çameli ilçesinin Yaylacık Dağı mevkiinde 21-27 Temmuz 2023 tarihlerinde 9. Çameli XC Open 2023 Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası organize edilecek.

ÇAMELİ, 2023 YAMAÇ PARAŞÜTÜ ÖN DÜNYA KUPASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA, “Ekoturizmde Yeni Destinasyonlar Sonuç Odaklı Programı” kapsamındaki odak ilçelerden Çameli’nin bilinirliğinin ulusal ve uluslararası ölçekte artırılması amacıyla proje desteklerinden tanıtım ve eğitim faaliyetlerine kadar birçok çalışmaya imza atıyor.

Çameli 2023 Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası organizasyonu Denizli Valiliği, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi, Çameli Yerel Eylem Grubu, Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Organizasyonu, Dünya Hava Sporları Federasyonu ve GEKA iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Organizasyona 22 ülkeden 85 sporcu katılacak.

Organizasyonun başlayacağı 21 Temmuz Cuma günü, Yaylacık Dağı’nda GEKA’nın desteklediği ve Çameli Belediyesi’nin yürüttüğü “Çameli Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı Projesi”nin lansmanı gerçekleştirilecek. Yaylacık Dağı’nda mevcut altyapının iyileştirilerek rekreasyon alanının dönüştürüldüğü proje ile Çameli’ye uluslararası standartlarda yamaç paraşütü pist alanının olduğu Hava Sporları Merkezi kazandırılacak.

Çameli, 2023 Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası organizasyonunda, proje kapsamında düzenlenen alanlar kullanılırken yarışma süresince sporcular, yine Ajans desteği ile hayata geçirilen Çameli Taş Konaklar’da konaklayacaklar.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, konuya yönelik yaptığı açıklamada “Denizli’nin doğasıyla kendine hayran bırakan Çameli, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan aldığı proje destekleri ile tüm bölge ve ülkede eko-turizm merkezi olarak gösterilen önemli bir destinasyon haline gelmiştir. Bu konuda kararlı olan Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve diğer yerel paydaşlar, Ajansımız desteklerinden de yararlanarak çok önemli bir turizm atağına kalkmış ve oldukça başarılı olmuştur. Yamaç paraşütü, doğa yürüyüş parkurları, bisiklet rotaları, kamp alanları, butik taş ev konaklamaları gibi birçok alan değerlendirilmiş ve turizme sunulmuştur. Ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile adını duyurmaya ve tanıtımını etkin şekilde yapmaya devam etmektedir. İlçenin ülkemizde önde gelen eko-turizm merkezlerinden biri olması yolunda önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” dedi. Akdoğan, 21 Temmuz Cuma günü “Çameli Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı Projesi”nin lansmanıyla birlikte, Çameli 2023 Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası organizasyonunun start alacağını söyledi. GEKA Genel Sekreteri Akdoğan, Çameli’nin uluslararası yamaç paraşütü dünyasında adından söz ettirmesini sağlayacak ve yamaç paraşütü sporcularının gökyüzünde görsel şölen sergileyeceği organizasyonu adrenalin severlerin kaçırmamaları gerektiğinin de altını çizdi.

denizli haberdenizli denizlihaber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!