Sarayköy Meslek Yüksekokulu Yeni Binasına Kavuştu

Sarayköy Meslek Yüksekokulu Yeni Binasına Kavuştu

Sarayköy Belediyesi tarafından 100 dönüm arazi üzerine tek bir ağaç bile kesilmeden inşa edilen Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu (MYO) yeni binası, il protokolünün katılımıyla gerçekleşen görkemli bir tören ile eğitim ve öğretime açıldı.

EĞİTİM - 2019-03-17 18:56:57

Açılış törenine; Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, PAÜ Sarayköy MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Öztürk Kiraz ve idari mülki amirler ile akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Tören, sahnelenen zeybek gösterisi sonrasında açılış konuşmaları ile devam etti. Törende yapılan açılış konuşmaları sırasıyla; PAÜ Sarayköy MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Öztürk Kiraz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Denizli Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök tarafından gerçekleştirildi.

Üç Dönem Staj Programlı Türkiye’nin İlk ve Tek Okulu

PAÜ Sarayköy MYO PAÜ Sarayköy MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Öztürk Kiraz yaptığı açılış konuşmasında: ‘‘Sarayköy MYO’ya müdür olarak atandığımda çok heyecanlanmış, doğup büyüdüğüm Sarayköy’e hizmet edebileceğim için sevinç duymuştum. Bana bu görevi emanet eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a huzurunuzda teşekkür ediyorum. Öğrenci alımına başladığımızda önceliğimiz kaliteli bir eğitim ve nitelikli eleman yetiştirmekti. Bu sebeple Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programı müfredatındaki dersler ve üç dönem boyunca zorunlu staj programı ile Türkiye’de ilk ve tektir. Benzer şekilde Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencilerimize Ülkenin önde gelen enerji şirketleri ile yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde üç dönem staj yapma imkânı sağlanmıştır. Bize her konuda destek veren Sayın Rektörümüze, Sayın Kaymakamımıza, Sayın Rektör Yardımcılarımıza, Sayın Genel Sekreterimize, Sarayköy MYO akademik ve idari personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Açılış konuşmaları, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yaptığı konuşma ile devam etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan: ‘‘Öncelikle bu bina, bu alan Sarayköyümüze yakıştı. Ben huzurlarınızda bu binayı yapan ve bunun için emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Sarayköy’e MYO açma noktasında karar veren burada bölümler açan Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a da çok teşekkür ediyorum. Bu yerin tahsisi konusunda, tabi Değerli bakanımız Nihat Zeybekçi Bey’in ve milletvekillerimizin de çok gayreti olmuş, huzurlarınızda kendilerine de çok teşekkür ediyorum. Pamukkale Üniversitemiz, Türkiye’de örnek üniversiteler arasında Bugün 63 bine varan öğrenci sayısıyla, kampüsüyle Denizlimizin göz bebeği. Bu duygularla Sarayköy Meslek Yüksekokulumuz Sarayköyümüze, buradaki kardeşlerimize, burada okuyacak olan gençlerimize ve buradan yetişecek olan öğrencilerimize, Meslek yüksekokulu binamız hayırlı uğurlu olsun. Burada yetişecek gençlerin Türkiye’ye, ülkemizin ekonomisine, sosyal ve kültürel alanlarına, her alanda hizmet etmesini canı gönülden talep ediyorum. İnşallah üniversitemiz her geçen yıl büyüyerek devam etsin, yeni yeni okullar açılsın.’’

Açılışta konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları dile getirdi: ‘‘2016 yılında göreve başladığımda, Başkanım hayırlı olsun için geldiğinde bu meseleyi bana açtı. Heyecanını Başkanımın kalbinde gördüm. O kadar çok içten diliyordu ki var gücüyle bunu gerçekleştireceğine inandım. Bugün de bu eseri gerçekleştirdiğini görüyoruz. Ben huzurlarınızda kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de bu eseri hakkıyla hizmet vermek amacıyla kullanacağız. Biz yerel yönetimleri ve ilçe belediye başkanlarımızı yanımızda görüyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün Sarayköy’ü açıyoruz. Önümüzdeki hafta Kale MYO’yu açacağız. Serinhisar MYO’yu bitirdik, hemen akabinde Çameli MYO’nun temelini atacağız. Bunların hepsi yerel yönetimlerimizin desteği ile gerçekleşiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde gerçekleştirmiş olduğu yerel yönetimler yasasındaki değişiklikle bunlar gerçekleştirilebiliyor. Ben burada huzurlarınızda Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu yolda önümüzü açtığı için çok teşekkür ediyorum. Arazinin tahsis noktasında Sayın Bakanımızın da çok büyük destekleri olmuş, ben huzurlarınızda Sayın Bakanımıza da çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz de bu binada yeni bölümler de açarak on binleri bulacak öğrenci sayısına ulaşacağız. Göreve geldiğimizde Sarayköy Meslek Yüksek Okulunda hiç bölümümüz yoktu. Sadece taşıma ile Alternatif enerji Kaynakları bölümü hizmet vermekte idi. Biz Fizik tedavi Rehabilitasyon Bölümünü açtık. Sonra Alternatif Enerji Kaynakları Bölümü’nü de Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan buraya transfer ettik. Şu an hali hazırda aktif olarak hizmet vermekte olan iki bölümümüz var. Önümüzdeki hafta yapacağımız senatoda da Enerji bölümüne de karar alacağız ve YÖK’e göndereceğiz. Bu yeni binada da inşallah o bölümde de eğitim vermeye başlayacağız. Bunun yanında biz bölgemiz açısından sağlık turizmine çok önem veriyoruz. Fizik Tedavi Rehabilitasyon Bölümünü açmamızın amacı da oydu. Ama Sarayköy Meslek Yüksekokulumuzun yanında Sarayköy Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da yakışır diyorum. Tabi Sarayköy Denizli’ye çok yakın. İnşallah yakın bir zamanda Sarayköy’e fakülte açma girişimlerimiz de olacak. Burada sizlere söz veriyorum. Bu binanın yapımında emeği geçen herkese ben çok teşekkür ediyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti: ‘‘Bu kampüs inşallah güzel işler yapacak. Buradan çıkacak aydın gençlerimiz Türkiye’nin her tarafını aydınlatacak. Güzel ufuklar açacak, güzel insanlar yetiştirecek demiştik. Beş yıldır parmakla gösterilen bir ilçe haline geldik. Biz Rektör hocamız ve arkadaşlarımızla birlikte bu arazinin eğitimle buluşturulması için çok gayret gösterdik. Saraköy’ün bir hayali olduğunu, Sarayköy’de okul açılması için hocamızın kapısını çaldık. Hocamızla birlikte protokol yaptık. Meclis üyelerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bize destek verdiler. Şu anda biz bu binayı 5,5 - 6 milyon TL civarına mal ettik. Buraya yurdun dört bir köşesinden gençlerimiz gelecek onlar burada aydınlanıp, memleketimizde güzel işlerde güzel görevlerde inşallah öğrendiklerini ortaya koyup icraat edecekler. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen destek veren herkese teşekkür ederim.’’

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, ‘‘Önceden ilçelerde yüksekokul açmak bir hayal iken şimdi bir ilçede fakülte açılması konuşuluyor. Hiçbir şey imkânsız değildir. Biz ülke olarak millet olarak devlet olarak imkânsızı seviyoruz. Önceleri üniversitenin adı bile yoktu. Sonra üniversitenin adı oldu. Öğrencisi yoktu, sonra öğrencisi oldu. Binası yoktu, arsası yoktu. Arsası tahsis edildi. Ben başkan beyin son üç yıllık bu emeğine, çabasına şahit oldum. Sarayköy Belediyesi bu işi başardı. Binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, hayırlı olmasını dilerim.’’ şeklinde konuştu. Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şunları dile getirdi: ‘‘Sarayköy MYO’nun yeni binası Sarayköyümüze hayırlı olsun. Böyle bir binayı ilçemize kazandırdığı için Belediye başkanımızla gurur duydum. Meslek yüksekokulunun devrinde nasıl mücadele ettiğini bildiğim Sayın Bakanım Nihat Zeybekçi’ye teşekkür ediyorum. Ben Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a da çok teşekkür ediyorum. Meslek yüksekokulumuza Sarayköylü ve Sarayköy’ü yakından tanıyan bir öğretim üyesini müdür olarak görevlendirmiş. Sarayköy çok daha güzellerini hak ediyor. Burada eğitim görecek gençlerin sosyal kültürel aktiviteleri gerçekleştirebileceği salonlar da inşa etti. İşte bütüncül düşünmek budur. Sarayköy MYO’nun hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah buradan mezun olacak gençlerimiz vatana millete ülkemize güzel işler yaparlar, yolları açık olur. Ben inanıyorum biz burada kıvılcımı yaktık, bu ateş devam edecek.’’ Açılış konuşmalarının ardından, PAÜ Sarayköy MYO yeni binası dualar eşliğinde kurdele kesimi ile açıldı. Tören, protokol üyelerinin meslek yüksekokulu binasını incelemesi ile son buldu.

Tek Bir Ağaç Kesilmeden Yapıldı

Sarayköy Belediyesi tarafından 100 dönüm arazi üzerine tek bir ağaç bile kesilmeden yapılan PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu yeni binasında; idari personel ve öğretim üyeleri için 10 çalışma ofisi, 1 toplantı salonu, 1 çok amaçlı salon, 5 sınıf, 2 laboratuvar, 1 bilgisayar laboratuvarı ile kantin, yemekhane ve çeşitli sosyal alanlar yer alıyor.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
google-site-verification: googlec87be216b4da8e4b.html
denizli haber