Denizli riskli gruptan çıktı!

Denizli riskli gruptan çıktı!

Geçtiğimiz günlerde en riskli iller haritasında Denizli'nin de yer aldığı listedeki son değişiklik dikkat çekti. Denizli Covit-19 virüsünde en riskli ilk 10 il sıralamasından çıktı.

GÜNCEL - 2021-10-23 15:20:33

Korona ile mücadelede tüm ülke kolları sıvadı. Aşılamalar ve günlük vaka sayılarının her gün yayınlaması ile geçtiğimiz günlerde Denizli için en çok vaka görülen ilk 10 il içindeydi. Bursa, Balıkesir, Uşak, Kırklareli, Sakarya, Ardahan, Edirne, Mersin, Samsun ve Denizli'nin de içinde bulunduğu bu sıralamadan il genelinde artan tedbirler ile çıktı. İl Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, “Yoğun bakımlarda doluluk arttı. Servislerde yatak bulunabiliyor ama yoğun bakımlar gerçekten çok dolu. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde de dolu. Yeni yoğun bakım birimleri açıklamak zorunda. Şimdilik idare ediliyor ama yataklar dolu.' dedi. Bu açıklamanın ardından şunu da ekledi 'Kısıtlamalarda çözüm olmadı. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmelidir. Aşısı gelen mutlaka aşısını olmalıdır. Çok önemli ve önleyici gerçekten. Gençler özellikle hastalanabiliyor. Bizim takip ettiğimiz hastalar yüzde 80 – 90 oranında aşısız ya da eksik aşılıdır. Aşı karşıtlığına mahal verilmemeli, itibar edilmemelidir.' demişti. Uyarıları kulak ardı etmeyen vatandaşlar aşılamalarda ve tedb irlerde hızlarını arttırdı. 

Bugün yapılan açıklamaya göre çoktan aza sıralama ile riskli ilk 10 il Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Bayburt yeni sıralamada yerlerini aldılar. 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
google-site-verification: googlec87be216b4da8e4b.html
denizli haber