Emeklileri Sevindiren Karar!

Emeklileri Sevindiren Karar!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu (YHGK), milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Bir emeklinin maaşının dörtte birine bloke konulmasının iptali için açtığı dava soncunda emekli maaşlarına bloke konulamayacağı kararı çıktı.

EKONOMİ - 2021-10-08 18:09:28

Yargıtay, bir emeklinin maaşının dörtte birine bloke konulması üzerine iptal davası açmasıyla emekli maaşlarının Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) alacakları ile nafaka borçları dışında haczedilemeyeceğine karar verdi. Örnek YHGK kararı ışığında, bankalar, emekli maaşlarına ödenmeyen kredi taksitleri nedeniyle bloke koyamayacaklar.

Yargıtay kararına konu olan olayda İzmir’de Y.M adlı bir emekli, bir bankadan tüketici kredisi çekti. Aynı bankadan aldığı emekli maaşından tahsilat yapılmasına da muvafakat verdi. Kredi taksitleri ödenemeyince, banka 2013 Aralık ayı başında, Emekli Maaşı hesabının dörtte birine bloke koydu. Davacı emekli ise bankaya karşı dava açtı.

İzmir 2. Tüketici Mahkemesi, 28 Ağustos 2014’de davacı emekliyi haklı buldu. Davacının emekli maaşına blokenin kaldırılmasına ve kesilen bin 376 lira 70 kuruşun davalı bankadan alınarak, davacı emekliye verilmesine karar verildi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
google-site-verification: googlec87be216b4da8e4b.html
denizli haber