Tam kapanmanın ardından nasıl bir süreç bizi bekliyor?

Tam kapanmanın ardından nasıl bir süreç bizi bekliyor?

Ramazan Bayramını'da içine alan 17 günlük kapanmada son 7 gün kaldı. Hükümet tarafından açıklanan hedef günlük vaka sayısının 5 binin altına inmesi. Uzmanların açıklamalarına göre bir hafta içerisinde vaka sayısı en fazla 10 binin altına düşebileceği ifade ediliyor. Tam kapanma sürecinin sonlanmasının ardından nasıl bir yol haritasının izleneceği ise vatandaşlar tarafından merak konusu olmuş durumda.

- - Kategorilenmemiş - 2021-05-10 14:34:40

Koronavirüs hastalığıyla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tam kapanmanın bitmesine son 7 gün kaldı. Vatandaşlar tarafından açılmanın nasıl olacağı merak konusu iken uzmanlardan çağrı geldi.
Uzmanlar tam kapanmanın ardından vaka sayıları 2 bine kadar düşmesi beklenirken açılmanın ardından 2 - 3 ay içerisinde vaka sayılarının tekrardan 30 binlere çıkmasının kaçınılmaz olduğu söyleniyor.
Kamuda saat düzenlenmesinin tekrar yapılmasını belirten uzmanlar ilk grubun sabah 8'de başlayıp 4'te bitirmesini, ikinci grubun ise saat 4'te başlayıp 12'de bitirmesinin yoğunluğu azaltmaya etkisinin olacağı söylentiler arasında.
Sehahat kısıtlamasının devam etmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, aşılamanın ise hızlanması gerektiğinin kanaatindeler. 
Restoran ve kafe sahiplerinin pandemi döneminde maddi olarak yorulduğunu belirten uzmanlar, kafelerin belirli sayıda masalarla ve hijyen kuralları çerçevesinde açılması yönünde açıklamalar yaptılar. 
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ifadelere göre tam kapanma sürecinin ardından hızlı bir açılmanın söz konusu olmayacağı ve kademeli açılma olarak tabir edilen yavaş açılmanın hem milletimiz hemde ekonomimiz için olumlu olacağını vurgulandı.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
google-site-verification: googlec87be216b4da8e4b.html
denizli haber