Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
İŞİTME CİHAZI SEÇİMİ VE KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İŞİTME CİHAZI SEÇİMİ VE KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Merhabalar ben Nilda Tok. Şu anda Odyoloji bölümünde son sınıf okumaktayım. Stajyer Odyolog olarak çeşitli hastanelerde ve işitme cihazı merkezlerinde görev aldım.

Peki, nedir odyoloji?

Odyoloji kısaca işitme bilimidir. Kişilerin denge kontrolleri ve işitme bozukluklarının önüne geçilmesi için çalışmalar yapan, uzman doktorların teşhis ve tedavi sebebi ile yönlendirmesine bağlı kalarak denge bozukluğu ve işitme derecesini testlerle saptayan ve kişinin durumuna göre işitme cihaz ihtiyacını bulan ve uygulayan kişilere odyolog denmektedir.

Sizlere bilgilerimi, izlenimlerimi ve hasta tecrübelerimi sunmak için zevkle bu yola girdim ve ilk yazımı yazmaya başladım.

Öncelikle işitme cihazı seçiminde asıl amaç işitmenin ve anlama kabiliyetinin korunmasıdır. Bu yüzden Odyolog veya Odyometrist yardımıyla tıbbi ve teknik tercihler ön planda tutularak kişiye özel işitme cihazı seçilir.

İşte size işitme cihazı alırken ve kullanırken gerekli olabilecek bilgilerden bazıları…

Cihazınızın kullanımı satın aldığınız cihazın marka ve modeline göre değişir. Kullanım kılavuzunu okumak, uzmanınızın ve cihaz satıcısının tavsiyelerine uymak çok önemlidir.

 İşitme cihazı kişiye uygun hazırlandıktan sonra zaman zaman ötme sesi oluşturabilir. Bunun sebebi cihazı doğru kullanamamak, kulak kalıbı alırken hata yapmak ya da cihaz ayarlarıyla ilgili bir problemdir.

 İşitme cihaz pillerini oda sıcaklığında ve kuru bir yerde muhafaza etmek gereklidir. Cep içinde veya cüzdan da taşınmamalıdır. Piller orijinal ambalajında ya da pil kutusunda saklanmalıdır. Eğer doğru pil tercihi yapılmazsa, cihaz açısından garanti kapsamı dışında oluşacak arızalar meydana getirebilir.

 İşitme cihazınızı kuru tutmaya özen gösteriniz, nemden koruyunuz ve kulak kalıbınızı haftada en az 1 kez ılık sabunlu su ile yıkayıp kuruduğundan emin olduktan sonra kullanınız.

 Kulakta bir yara bulunması, kulağın akması durumunda cihaz kesinlikle kullanılmamalıdır. KBB hekiminize başvurunuz. Medikal tedavi sonrasında işitme cihazı kullanıp ullanamayacağınıza dair bilgi almalısınız.

 İşitme cihazını açık bırakmak pil ömrünü kısaltır. Bu yüzden yatarken kullanmamalı ve kapatmalısınız. Geceleri işitme cihazınızı nem önleyici tablet içinde bekleterek cihazın ömrünü uzatabilirsiniz.

Saygılarımla, hoşçakalın..

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Berkay Saldırım     2021-03-17 Faydalı bilgilerin için teşekkürler Nilda.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!