Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Başkan Zolan: "Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 514 Denizlili şehidin kayıtlarının da bulunduğu Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Sergisi düzenledi. "Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" diyen Başkan Zolan, "Ecdadımız 'Çanakkale geçilmez’ diyerek kendi canlarını feda etti" dedi.

Başkan Zolan:

Denizli Büyükşehir Belediyesi "Yüzyılın ardından Çanakkale Savaşı" adlı fotoğraf sergisi düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen serginin açılışına Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ve davetliler katıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Denizlili Mehmetçiğin hastane kayıtları ile hayatlarından kesitlerin anlatıldığı sunumları inceledi. Savaştan enstantanelerin de yer aldığı sergide basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Zolan, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihi açısından çok önemli bir mücadele olduğunu söyledi.

Başkan Zolan: "Onlar için ne yapsak azdır"

Çanakkale'de şehit olan kahraman Mehmetçiği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andıklarını vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Ecdadımız 'Çanakkale geçilmez' diyerek, kendi canlarını feda etti. Onlar için ne yapsak azdır. ‘Toprak, uğrunda eğer ölen varsa vatandır’ derler ya vatan oldu, bayrak oldu. Şükürler olsun bugün, yine hür ve bağımsız yaşıyoruz. Çanakkale’de tüm dünyaya, yedi düvele karşı destan yazan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, göğsünü siper eden tüm büyüklerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

"Bizlere düşen bu emanete sımsıkı sahip çıkmaktır"

Vatanın kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Başkan Zolan, "Onların emanetine ilelebet sahip çıkmaya devam edelim, kıymetini bilelim. Bu bedeller Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da ödendi. Bayrağımızı, ezanımızı, namusumuzu, şerefimizi korumak için ne yapmamız gerekiyorsa yapmak durumundayız. Şehitlerimiz ve ecdadımızın ruhları o zaman şad olacaktır. Bizlere düşen bu emanete sımsıkı sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı.

denizli güncel haber sarayköy haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!