Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Büyükşehir'den HES kodu uyarısı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, yeni normalleşme ile birlikte özellikle sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşları uyardı. Tüm vatandaşların şehir içi otobüslerde kullandıkları Denizli Kartı, HES kodu ile entegre etmesi gerektiği belirtilirken, işlemin hes.denizli.bel.tr adresinden kolaylıkla yapılabildiği hatırlatıldı.

Büyükşehir'den HES kodu uyarısı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ,yeni normalleşme süreci ile birlikte özellikle sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşları uyardı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi hizmet veren otobüsleri kullanacak tüm vatandaşların Denizli Kartlarını HES kodu ile entegre etmesi gerektiği hatırlatıldı. Denizli Kart sahiplerinin hes.denizli.bel.tr adresinden kartlarını HES kodları ile kolaylıkla entegre edebildiği vurgulanırken, HES kodu ile entegre edilmemiş kartların kullanılamayacağı ifade edildi. Vatandaşlar cep telefonu, tablet ya da bilgisayarları ile hes.denizli.bel.tr adresine girerek Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasından aldığı HES kodunu kullandıkları Denizli Kart ile kolaylıkla entegre edebiliyor. Bunu için Denizli Kart numarası, HES kodu, TC kimlik no ve Ad-Soyad yeterli oluyor.

 

İşlemler kart dolum merkezilerinden de yapılıyor

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi toplu ulaşımda sunduğu Denizli Kartların daha kolay ve hızlı bir şekilde HES kodu ile entegre edilmesi için işlemler ayrıca, Valilik Durağı (Eski Özel İdare) Kart Dolum Merkezi, Bayramyeri Meydanı Kart Dolum Merkezi, Otogar Kart Dolum Merkezi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kart Dolum Merkezi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu (Gazi Bulvarı) Kart Dolum Merkezi'nden yapılıyor.

 

Hava Ulaşımda da HES kodu şart

 

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ'nin şehir merkezi-Çardak Havalimanı, Çardak Havalimanı-şehir merkezi arsında sunduğu ulaşım hizmetlerinden yararlanan herkesin yanlarında HES kodu bulundurması gerektiği vurgulandı. Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin sokağa çıkma kısıtlamalarının başladığı saat 21.00'de sonlandırıldığı ifade edilirken, toplu taşıma araçlarının her gün temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığı belirtildi. Vatandaşların sağlıklı bir şekilde seyahati için dezenfeksiyon tedbirlerinin de alındığı kaydedilirken, maske ve mesafe kurallarına hassasiyetle uyulması gerektiği işaret edildi.

 

HES kodu nasıl alınır?

 

* e-Devlet üzerinden HES Kodu araması yapılır. Açılan sayfada Yeni HES Kodu butonuna tıklanır. HES Kodunun üretileceği kişi seçimi yapılarak devam edilir. HES Kodunun ismi ve geçerlilik süresi belirlenir. HES Kodu oluşturma işlemi tamamlanır.

 

* Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

 

* HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e kısa mesaj (SMS) olarak atılır.

denizli güncel haber sarayköy haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KIZILYER SOSYAL TESİSİ’NİN TEMELİ ATILDI
KIZILYER SOSYAL TESİSİ’NİN TEMELİ ATILDI
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!