Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Teknokent’i Ziyaret Etti!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Pamukkale Teknokent’i ziyaret etti. Pamukkale Teknokent’in çalışmaları ve proje hedefleri hakkında bilgi alan Prof. Dr. Mandal, TEKNOFEST’te başarılı sonuçlar elde eden takımların çalışmalarını ise yerinde inceledi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Teknokent’i Ziyaret Etti!

Ziyaret programına TÜBİTAK adına Başkan Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Bilim Toplum Başkanı Rukiye Dilli katılırken; Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Pamukkale Teknokent adına ise PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı ile yetkililer katıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı, Teknokent’te faaliyet gösteren NCT firmasının tasarladığı robot karşıladı ve kendisine Pamukkale Teknokent’i kısaca tanıttı. Prof. Dr. Hasan Mandal daha sonra TEKNOFEST 2020’de orta ve yüksek irtifa kategorilerinde birincilik ile yüksek irtifa kategorisinde en özgün tasarım ödülünün sahibi olan Pamukkale Üniversitesi Hazar Roket Takımı, Biyoteknoloji İnovasyon Fikir Kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olan Graphone Takımı ile Tarım Teknolojileri kategorisinde Türkiye ikincisi olan Algan Teknoloji Takımının yaptığı çalışmalar hakkında Prof. Dr. Necip Atar ve yetkililerden bilgi aldı. Hazar Roket Takımı’nın gelecek yıl yapılacak TEKNOFEST için hazırlıklarına tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden takımın danışman hocası Prof. Dr. Cemal Meran, roket motoru üzerine Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ziyaret, Pamukkale Teknokent bünyesinde yapılan çalışmalar ve planlanan projeler ile Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmaların yaptıkları çalışmaların tanıtıldığı toplantı ile devam etti. Burada Prof. Dr. Necip Atar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın şehir dışı programları olması sebebiyle toplantıya katılamadığını ancak selamlarını ilettiğini dile getirdikten sonra Prof. Dr. Hasan Mandal’ı, PAÜ ve Pamukkale Teknokent’te ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Göreve geldikleri günden bugüne üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Atar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın gayretli çalışmalarının yanı sıra meslek odaları ve sanayicilerle kurduğu temaslar sayesinde yeniden pekiştirilen üniversite-sanayi iş birliğinin faydalarını gelecek günler ve aylarda önemli projelere imza atarak göreceklerinin altını çizdi. Pamukkale Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız ise toplantıda, Pamukkale Teknokent olarak hedeflerinden bahsederken

disiplinler arası bir nano teknoloji merkezi kurmayı hedeflediklerini söyledi. Yapay zekâ ve animasyon konularında da bir merkez kurmayı hedeflediklerini dile getiren Genel Müdür Yılmazyıldız, Denizli’nin Teknokent’e karşı ilgisinin tekrar oluşmaya başladığını, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli İhracatçılar Birliği ve Denizli Ticaret Borsası’nın Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu’nda olmasının üniversite-sanayi iş birliği adına önemine dikkat çekti.

Toplantının ardından heyet, Pamukkale Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren; Lupa Nut, PINOVA, Funika Games, Ratel Bilişim Hizmetleri, Netinternet, Kodpit firmaları ile Hazar Roket Takımı çalışma odasını ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında yetkililerinden bilgi aldı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ayrıca Hazar Takımını ziyaret ettiği sırada takımın roketini imzalayarak gelecek çalışmalarında başarılar diledi.

denizli güncel haber sarayköy haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”