Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Pamukkale Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje!

Pamukkale Üniversitesi ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliği ile PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında pandemi süreci ve uzaktan eğitim koşullarında anlamlı bir proje gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Öğrencilerinden Anlamlı Proje!

Tüm dünya ve ülkemizi etkileyen koronavirüs süreci ve uzaktan eğitim koşullarında PAÜ’lü öğrenciler anlamlı bir projeye imza attı. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı proje ile Denizli-Pamukkale Uzunpınar Köyü İlkokulu ve Denizli-Çivril Işıklı Köyü İlkokul ve Ortaokulu’na kitap, kırtasiye, kıyafet, ayakkabı, çanta ve spor malzemeleri bağışı gerçekleştirildi. Ders ve proje sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Çelik koordinatörlüğünde dersi alan öğrenciler tarafından güz dönemi boyunca pandemi kuralları dâhilinde irtibat kurulan farklı kurum, kuruluş, STK ve kişilerden toplanan bağışlar okulların kapalı olması nedeniyle Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile okul müdürlerine takdim edildi.

Pamukkale Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Başgün, Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yunus Arslan, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Bülent Ağbuğa ve ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Çelik ile dersi alan öğrenciler katıldı. Proje kapsamında bağışlanan malzemeler Pamukkale Uzunpınar Köyü İlkokul Müdürü Emre Göktürk ve Çivril Işıklı Köyü İlkokul ve Ortaokul Müdürü Rüstem Kurt’a teslim edildi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Başgün törende yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Daha önce Zekeriya hocamız ve genç öğrencilerimizin katkılarıyla bir okulumuza Z-Kütüphane kazandırmıştık. Bugün ise yine hocamız ve öğrencilerimizin katkılarıyla iki okulumuzun ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Üniversite, evrensel bilginin merkezidir. Burada yardımlaşmayı, dayanışmayı, birlik olmayı ve ahilik kültürünün yaşatılmasını görmekteyiz. Milli Eğitim camiası adına Sayın Rektörüme ve bu özverili çalışmaya omuz veren öğretmen adayı arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz böyle anlamlı bir projeye imza attığı için gururluyuz. Hayatta bir şeyi

başarmak gerekiyor. Bu öğretmen adaylarımızdan, ilerde daha büyük projeler bekliyorum. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu hediyeleri alacak okullarımıza da başarılar diliyorum. Çocuklarımız bizim için çok önemlidir. Onların böyle projeleri görmeleri de çok önemli. Denizli’de veren el meselesi çok önemli. Bu özelliğimiz ile gurur duyuyoruz.”

Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Çelik proje ile ilgili yaptığı açıklamada Pamukkale Üniversitesi olarak öğretmen adaylarını, toplumsal duyarlılığı artmış ve sorunlara çözümcü yaklaşımlar getiren bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtirken “10 yılı aşkın süredir bu ders kapsamında birçok farklı projeye imza attık. Geçen yıl, Karahasanlı İlkokul ve Ortaokulu’na benzer bir proje ile bağışlarda bulunduk, önceki yıl ise bu ders kapsamında bir ilki gerçekleştirerek Pamukkale Cankurtaran Köyü Ortaokulu’na Z-Kütüphane kazandırdık. Yaptığımız projelerin amacına ulaştığını ve bu anlamda da örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Son olarak da başta Rektörümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, fakültemiz yöneticilerine, ders kapsamında emek veren öğrencilerime ve bu yıl özellikle bu zor süreçte katkı sunan Denizli Pamukkale Belediyesi’ne, Denizli Kavram Yıldızlar Spor Kulübü öğrenci ve velilerine, İstanbul Ekol Spor ve Şükran Çanta’ya, Ankara Likya Tekstil’e ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Tören, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Başgün tarafından, projeye sunduğu katkılardan dolayı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a plaket takdimi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirdikleri proje ile yaklaşık 400 öğrencinin okullarında kullanılmak üzere spor ekipmanlarının yanı sıra çanta, ayakkabı, kırtasiye malzemeleri gibi ihtiyaçları karşılandı

Denizli Pamukkale Üniversitesi Denizli güncelhaber sarayköy haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!