Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

GERZELE’DE SANDIKTAN ‘PAZARYERİ’ ÇIKTI

Gerzeleliler Sandığa Gitti, Kararını Verdi…

GERZELE’DE SANDIKTAN ‘PAZARYERİ’ ÇIKTI

   Merkezefendi Belediyesi tarafından Gerzele Mahallesi’ne kazandırılan bir projenin hangi amaçla kullanılması gerektiği halk oylamasıyla belirlendi. Gerzeleliler, Pazar günü sandık başına gitti. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da ikamet ettiği mahalle için referandumda oy kullandı. Oy verme işleminin sona ermesinin ardından açılan sandıktan ‘Pazaryeri’ kararı çıktı. Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Burası otantik bir pazaryeri olacak. Gerzele Mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından Gerzele Mahallesi’ne bir proje kazandırıldı. Projenin hangi amaçla kullanılacağı da yapılan halk oylamasıyla kararlaştırıldı. Bu çerçevede 28 Mayıs Pazar günü Gerzeleliler sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi saat 11.00’de başladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da eşi Hacer Subaşıoğlu ile birlikte ikamet ettiği mahalle için referandumda oy kullandı. Saat 14.00’de sandığın kapanması sonrasında oyların sayımına geçildi. Kullanılan oylardan 688’i geçerli sayıldı. Geçersiz oy sayısı ise 18 oldu. Pazaryeri yönünde oy kullanan kişi sayısı 283 olarak kayıtlara geçti. Kütüphane seçeneğini tercih eden 210 kişi oldu. Spor merkezini tercih eden 60 kişi olurken diğer seçeneğini dolduran 135 kişi olarak kayıtlara geçildi. Bu durumda Gerzele’deki sandıktan ‘Pazaryeri’ kararı çıkmış oldu.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU’NDAN REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ

Gerzele’deki halk oylamasında sandıktan çıkan ‘Pazaryeri’ kararından sonra Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, kameralar karşısına geçti. Başkan Subaşıoğlu, öncelikle Gerzelelilerin verdiği karar için “Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Başkan Subaşıoğlu, “28 Mayıs 2017 tarihinde Gerzele Mahallemizde yapmış olduğumuz referandumumuz sonuçlanmış bulunuyor. Ben öncelikle oy kullanan tüm vatandaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Öncelikle seçimimizin sonucu gereği en çok oyu alan tercih ‘Pazaryeri’ olmuştur. İkinci olarak en fazla oyu alan tercih ise kütüphanedir. Bu Merkezefendi için bir ilk olmuştur. Gerzele için bir ilk olmuştur. Vatandaşlarımızı nihayetinde bir karar vermiştir. Ama önemli olan burada Gerzele Mahallesi’nin 15 gündür bu konuyla ilgili kendisine gündem oluşturmuş olmasıdır. Gelip sandığa sahip çıkmış olmasıdır. Pazaryeri seçeneği burada belediyemiz tarafından değerlendirilecektir. Ancak aynı zamanda hatırı sayılır bir oranda kütüphane içinde oy verildiğini burada gözlemliyoruz. İnşallah burası pazaryeri olarak değerlendirilecektir. Ama diğer seçeneklerde yine Gerzele Mahallemizin başka alanlarında Merkezefendi Belediyemizin proje demeti içerisinde kendisine yer bulacaktır. Bütün tercihlerin bizim başımızın üzerinde yeri var. Ama nihayetinde en çok oyu alan pazaryeri tercihi, burası için Merkezefendi’nin projesi olarak kesinleşmiştir” dedi.

Başkan Subaşıoğlu, açıklamalarının devamında da Gerzele’deki projenin otantik bir pazaryeri olacağının altını çizdi. Subaşıoğlu, “Burası otantik bir pazaryeri olacak. Kitlesel bir pazaryeri olmayacak. Ağırlıklı olarak organik ürünlerin satıldığı, daha çok şifalı bitkiler ağırlıklı olan tematik bir pazaryeri olacak. Çoğunlukla üreticilerin doğrudan satış yapmalarını arzuladığımız bir pazaryeri kurgusu çerçevesinde inşallah projemizi tekrar gözden geçireceğiz” dedi.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti