Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Hem notalar hem de satırlar Sarayköy’ü anlatacak

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın girişimleri ile Sarayköy’e yazılmış 8 türkü taş plaklardan çıkarılarak günümüz enstrümanlarına uyarlandı. TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Makbule Kaya tarafından seslendirilen Sarayköy türküleri bir CD içerisinde tüm ilçe halkına dağıtıldı.

Hem notalar hem de satırlar Sarayköy’ü anlatacak

        Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın girişimleri ile Sarayköy’e yazılmış 8 türkü taş plaklardan çıkarılarak günümüz enstrümanlarına uyarlandı. TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Makbule Kaya tarafından seslendirilen Sarayköy türküleri bir CD içerisinde tüm ilçe halkına dağıtıldı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sarayköy Belediyesi olarak bu önemli mirasımızı korumak ve gelecek kuşaklara taşımak amacıyla Sarayköy Türküleri albümünü vatandaşlarımız ile buluşturduk” dedi.

Sarayköy Belediyesi, ilçenin sadece alt, üst yapılarında oluşan sorunları çözmek ile kalmıyor ayrıca ilçenin kültürüne ve tarihine de sahip çıkıyor.

İlçenin kültürünü her zaman yaşatılması ve tarihinin de unutulmaması için çalışmalarını titizlikle sürdüren Sarayköy Belediyesi, ilçede ilk defa gerçekleştirilecek bir faaliyeti daha hayata geçirdi. Söz ve bestesi Sarayköylü ünlü sanatçı Şükrü Demirci’ye ait 8 Sarayköy türküsü taş plaklardan çıkarıldı, günümüz enstrümanlarına uyarlandı. TRT Türk Halk Müziği ses sanatçısı Makbule Kaya’nın seslendirdiği 8 Sarayköy türküsü CD içerisinde birleştirildi, belediye ekipleri tarafından kapı kapı gezilerek vatandaşlara dağıtıldı.

MİLLİ MÜCADELEDE SARAYKÖY HATIRALARIM KİTABI DA UNUTULMADI Ayrıca Sarayköy türkülerinin yer aldığı CD yanında tarihte önemli bir yeri olan Sarayköy’ün Milli Mücadele’deki yerini konu alan Emin Aslan Tokat’ın kaleminden “Milli Mücadelede Sarayköy Hatıralarım” kitabı vatandaşlara verildi.

5 BİN SARAYKÖYLÜYE ULAŞTI Sarayköylü 5 bin kişiye ulaşan Sarayköy Türkülerinin yer verildiği CD ve “Milli Mücadelede Sarayköy Hatıralarım” kitabının ekipler tarafından kapı kapı gezilerek vatandaşlara dağıtıldığını söyleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Nesiller arasında gönül köprüleri kuran türkülerimiz milletimizin duygularını, düşüncelerini, hayat felsefesini ve yaşam tarzını en arı, en duru şekilde anlatan zenginliklerimizin başında gelmektedir. Sarayköyümüzde hem şanlı tarihi hem de kültürel ve doğal güzellikleri ile birçok türküye ilham vermiş, dilden dile gönülden gönüle yayılmıştır. Bizlerde Sarayköy Belediyesi olarak bu önemli mirası korumak ve gelecek kuşaklara taşımak amacıyla Sarayköy Türküleri Albümünü sizlerle buluşturuyoruz” dedi.

Başkan Özbaş, “Her noktasında, her sözünde Sarayköy’ü anlatan bu güzel türkülerimizin ortaya çıkmasında ve bugünlere ulaşmasında emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SARAYKÖY TÜRKÜLERİ “Sarayköy Türküleri” CD içerisinde yer alan türküler; Bal Oğlan, Salına Salına Girmiş Gelinim, Hamamın Gubbeleri, Sarayköy Zeybeği, Çayırda Geze Geze Yeşil Giy Yeşil Kuşan, Ben Bir Yeşil Fenerim, Siyah Makarada İpliğim, Sarayköy Zeybeği.

Sarayköy son dakika habeler Sarayköy Belediyesi Belediye Başkanı Özbaş Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!