Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI GELİYOR?

Türkiye’de koronavirüs can almaya ve vaka sayıları artmaya devam ediyor. Denizli’de yüzde 35’lik artış ile en yüksek artış yaşanan iller arasındayken gündeme oturacak bir haber geldi. Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Türkiye'de corona virüsü vaka sayısının artmasıyla birlikte gençler ve yaşlılar için sokağa çıkma yasağı ve hatta hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşünülüyor" dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI GELİYOR?

Türkiye’de koronavirüs salgını yükselişte iken kritik bir iddia İngiltere merkezli Reuters haber ajansından geldi. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bulaşma riski açısından aktif vaka sayısının arttığını belirten Koca, “İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş ve Denizli’deki artış bütün Türkiye için risktir” ifadesini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından denetimlerin artırıldığı Türkiye’ye için Reuters haber ajansına konuşan İsmini açıklamayan yetkili, “Toplam Covid-19 vaka sayısı açıklanan günlük vaka sayısının 5 katı” ifadesini kullandı. Reuters’a konuşan üst düzey yetkili, “Birkaç hafta boyunca süreci takip ettikten sonra yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebilir” dedi.

 

5 KAT FAZLA

 

Yetkili semptom göstermeyen çok insanın olduğunu söylerken, “Vaka sayısının, hasta olan sayısından 5 kat daha fazla olduğu görülüyor. Eğer bu trend devam ederse bazı önlemler alınacaktır” dedi. Bu yetkili, yeni sokağa çıkma yasağının daha dar ölçekli olacağını dile getirerek ekonominin korunmaya çalışılacağını aktardı.

 

YASAKLAR GÜNDEMDE

 

Yetkili “Gündemimizdeki yasaklar, lokanta ve restoranların bazı saatlerde kapanması, gençler ve 65 yaşın üzerindeki vatandaşların belli saatlerde sokağa çıkması ve son adım olarak da hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının getirilmesi var. Bazı adımları atmak için çok uzun süre beklemeyeceğiz” ifadesini kullandı.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”