Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Bakan Koca'dan Denizli Dahil 5 İl İçin Önemli Vaka Artış Uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Denizli, Kahramanmaraş'taki artışın bütün Türkiye için bir risk olduğunu söyledi.

Bakan Koca'dan Denizli Dahil 5 İl İçin Önemli Vaka Artış Uyarısı!

İstanbul, Bursa, Kocaeli, Denizli, Kahramanmaraş'taki artışın bütün Türkiye için bir risk olduğunu söyleyen Koca, yüz yüze eğitime ilişkin ise "Açılan sınıflarda açılmayanlara göre vaka düşüşü görüyoruz. Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız" ifadelerini kullandı. 

Koca, 'Vaka sayılarındaki artışlar nedeniyle yeni tedbirler alınacak mı?' sorusuna ise "Şu dönemde alınan tedbirlere ilave yeni bir tedbir düşünmüyoruz. Bu, hiç olmayacağı anlamına gelmez" şeklinde cevap verdi.

Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

- Oldukça riskli sonbahar aylarına girdik. Önümüz kış. Sonbahar ve kış koronavirüs için fırsat ayları olacak.

- Koronavirüs bir de grip üzerinden yayılırsa baş etmek zorlaşır. 

-  Eldeki bilgilere göre, virüs bugüne dek en az 39 milyon kişiye bulaştı. Şunu unutmayın en başta bu sayı sadece bir. Koronavirüs dünyaya o bir kişiden yayıldı. O bir sayısı 39 milyona ulaştı. Tüm ülkelerde son 24 saatte tespit edilip bildirilen vaka sayısı 429 bin.  

- Tahminlere göre dünyadaki vaka sayısı 70 milyonu geçmiş durumda. 

-  İş yerleri dikkat edilmesi gereken bir ortamdır. Herkes taşıyıcı gibi hareket etmeli, önlem almalıdır.

-  İstanbul, Bursa, Kocaeli, Denizli, Kahramanmaraş'taki artış elbette bütün Türkiye için bir risk.

- Erzurum'da vaka ve poliklinik sayılarında 1 ay öncesine göre yüzde 60 düşüş görüyoruz. Vakalarımız yaklaşık üçte bire indi. Yoğun bakım oranı yüzde 42, solunum cihazı oranı yüzde 27. Ağrı'da vaka sayılarında yüzde 75 oranında, Bingöl'de yarı yarıya düşüşlerimiz mevcut. Bingöl'de yatak doluluk oranımız yüzde 27. Ardahan'da son dönemde geç en aya göre yarı yarıya azalma yaşandı. Ancak son iki günde az da olsa artış görüyoruz. Ardahan'da yatak doluluk oranı yüzde 53, yoğun bakım ise yüzde 73.

- Erzincan'da vaka sayımız yüzde 65 oranında düştü. Yatak doluluk oranı yüzde 47, yoğun bakım yüzde 63. Iğdır'da vaka saysında yarı yarıya düşüşten söz ediyoruz. Kars'ta yüzde 25, Tunceli'de yüzde 40 azalma görüyoruz. Tunceli'de yatak doluluk yüzde 25'dir. Bugün değerlendirmelerini yaptığımız illerin tümünde vaka sayılarında azalma olduğunu ancak rehavete kapılmadan mücadelenin devam etmesi gerektiğini söylemek istiyorum.

- Vatandaşımıza açıklamadığımız hiçbir bilgiyi Dünya Sağlık Örgütü'ne vermeyiz.

- Yaklaşık 1 ay önce Türkiye genelinde yayılımcı bir durum vardı. 1 ay öncesine göre yayılımın önünü kestik.

Soru-Cevap

- Yüz yüze eğitim ile ilgili açılan okullarda vaka sayısında bir artış olmadığını görüyoruz. Açılan sınıflarda açılmayanlara göre vaka düşüşü görüyoruz. Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız. 

- (Aşı çalışmaları) 1.5 ay içerisinde yapılan aşıların sonuçlarını öğrenmiş olacağız. Bu yıl faz 3 çalışması yapılan aşılardan biri uygulanabilir. 

- (Yeni kısıtlamalar olacak mı?) Yeni tedbir düşünmüyoruz ama bu hiç olmayacağı anlamına gelmez.

DENİZLİ SARAYKÖY SAĞLIK BAKANI BAKAN KOCA FAHRETTİN KOCA VAKA KORONA COVİD-19 DENİZLİ HABER GÜNCEL HABER
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti