Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

“EBA mobil destek aracı” Sarayköy’de hayata geçti

Sarayköy’de internete erişim ve araç gereç konularında sıkıntı yaşayan öğrencilerin imdadına Sarayköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle faaliyete geçen “EBA mobil destek aracı” yetişecek.

“EBA mobil destek aracı” Sarayköy’de hayata geçti

Koronavirüs salgını sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim ile başladı. Sarayköy’de de bazı öğrenciler uzaktan eğitimlerini evlerinde, bazı öğrenciler ise okullarında oluşturulan EBA destek noktaları ile sürdürüyor.

İlçenin kırsal kesimlerinde internete erişim ve araç gereç konularında sıkıntı yaşayan öğrencilerde unutulmadı. Sarayköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “EBA mobil destek aracı” faaliyete geçirildi.

Teknolojik imkanları kısıtlı öğrencilerin uzaktan eğitime katılmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan destek aracı “EBA mobil destek aracının” ilk durağı Karakıran Mahallesi oldu. Karakıran Mahallesi’nde 4 öğrencinin uzaktan eğitimlerine katılmaları için uygun bir alan oluşturuldu. Öğrencilerin sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek görevli öğretmenler tarafından uzaktan eğitimlerinde sorun yaşamadan derslerine katılmaları sağlandı.

VELİLERDE İLGİ GÖSTERDİ Öğrencilerin yanı sıra velilerin de büyük ilgi gösterdiği uzaktan eğitim programını çocukları ile birlikte takip eden 52 yaşındaki İsmail Yıldız, “ Çok memnun oldum. Benim kendi evimde bilgisayarım, akıllı telefonum yok. Koronavirüs salgını sebebiyle geçen yıl çocuklarımın eğitimi yavaşlamıştı. Bu uygulama çok iyi oldu. Devletimizden Allah razı olsun” dedi.

BAŞKAN ÖZBAŞ’TAN EĞİTİME TAM DESTEK Eğitime özveriyle destek olmaya devam edeceklerini aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Eğitim bizim için çok önemli. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin iyi yetişmesi için elimizden geleni yapmaya Sarayköy Belediyesi olarak devam ediyoruz. Uzaktan eğitimlerinde zorluk geçen öğrencilerimizin sorunlarını çözebilmek için araç kiraladık ve internet sistemini donattık. EBA mobil destek aracımız içerisindeki masası, sandalyesi, teknolojik araç gerekleri ile kırsal kesimde, ilçe merkezinden uzakta yaşayan öğrencilerimize eğitim desteği verecek. Uzaktan eğitimlerini daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri bilgiye kolay ulaşabilmeleri adına Sarayköy Belediyesi olarak bundan önce gösterdiğimiz özverili çalışmayı bundan sonra da göstereceğiz. Çünkü gençliğimiz geleceğimizdir. Bu konudaki iş birliklerinden dolayı Sarayköy Kaymakamımız Celalettin Cantürk’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Oğuz’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Akhan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

EBA mobil destek aracının Milli Eğitim Bakanlığı’nın projesi olduğunu aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, “Kırsal kesimlerde yaşayan ve uzaktan eğitime katılmakta zorluk çeken öğrencilerimiz için yapılan bir çalışmadır. Bizim imkanlarımız kısıtlı olduğu için Başkanımızdan rica ettik. Her konuda bizi destekleyen Başkanımız bu konuda da bizi geri çevirmedi. Araç kiralandı ve çocuklarımızın eğitime sağlıklı bir şekilde katılmaları için içi donatıldı. Artık çocuklarımız uzaktan eğitime ulaşabilecekler. Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ederiz” dedi.

SARAYKÖY
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Çocuklar Hatay'da ‘PAÜ ile Gülümse’yecek!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!
Üçkuyu, Poyrazlı ve Sırıklı’ya6.000 metre içme suyu hattı!