Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Büyükşehir'in havuzları yüzme sporuna ilgiyi artırdı

Geleceğin yüzücüleri Büyükşehir ile yetişiyor Denizli Büyükşehir Belediyesinin il merkezinde 4, ilçelerde ise 4 olmak üzere yaptığı 8 kapalı yüzme havuzu, kentte yüzme sporuna ilgiyi artırdı. Büyükşehir'in ücretsiz yüzme kurslarıyla keşfedilen genç yetenekler Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı'nda gelecek müsabakalara hazırlanıyor.

Büyükşehir'in havuzları yüzme sporuna ilgiyi artırdı

Denizli'de herkesin spor yapabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'ni yaparak vatandaşların hizmetine sundu. Burada verilen ücretsiz spor kurslarında keşfedilen genç yetenekler ile 2015 yılında Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı kuruldu. Denizli'de yüzme sporuna ilginin her geçen gün artması üzerine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, il merkezinde 3, ilçelerde ise 4 adet olmak üzere 7 adet daha kapalı yüzme havuzu yapılması için proje başlattı. Bu kapsamda Kayıhan ile birlikte İncilipınar, Anafartalar-Dokuzkavaklar, Çakmak-Karahasanlı, Honaz, Tavas, Acıpayam ve Çivril Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi olmak üzere toplam 8 adet kapalı yüzme havuzu 2018'de Denizlililerin hizmetine sunuldu.

 

7'den 70'e yüzbinlerce kişiye ücretsiz yüzme kursu

 

"Denizli'de yüzme bilmeyen kimse kalmayacak" sloganıyla yola çıkan Başkan Zolan'ın çağrısı ile bu süreçte 7'den 70'e yüzbinlerce kişiye ücretsiz yüzme kursları verildi. 2015 yılında 15 yüzme sporcusu ile kurulan Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı'nda lisanslı sporcu sayısı 88'e ulaşırken, 50 dolayında gençte altyapıdan yetişmeye devam ediyor. Bugüne kadar il, bölge ve Türkiye şampiyonasında dereceler elde eden yüzme takımı çalışmalarını Büyükşehir Belediyesinin kapalı yüzme havuzlarında pandemi kurallarına uyarak yapmaya devam ediyor. Sporcuların maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymaları sağlanıyor. Pandemi nedeniyle ara verilen ücretsiz spor kurslarının ise kısa süre içinde başlaması planlanıyor.

Denizli Büyükşehir Beldiyespor Yüzme Takımı'nda gelecek müsabakalara hazırlanan sporcular ücretsiz kursa geldikleri kapalı yüzme havuzlarında keşfedilmenin mutluluğunu yaşıyor.

 

Ömer Emir Görkan (10): Yüzme kursuna ablam gidiyordu, ben de onunla gelmek istedim. Büyükşehir Belediyesinin yüzme kurslarına geldim. Katıldığım yarışlarda hep derece aldım, ilk üçe girdim. Madalyalarım var, Türkiye çapında derecelerim var. 100 metre kelebek stilinde birinciyim, 50 metre kelebek stilinde ikinciyim. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu başarıları kazanmamda çok yardımcı oldu. Eğitimcilerimiz bana çok destek verdi. Böyle güzel havuzlar yaptığı için, Denizli Büyükşehir Belediyesine ve Osman Zolan Başkanımıza teşekkür ederim.

 

Efe Berk Buhur (11): Denizli Büyükşehir Belediyesinin yüzme havuzlarında verilen kurslara annemin ısrarı ve kendi isteğimle yazıldım. Daha sonra takıma girdim. Hedefim dünya birinciliği ve Türk Milli Takımı’nda yarışmak. Havuzumuz çok güzel, burayı bizlere kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesine ve Osman Zolan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

 

Ecrin Nur Görkan (12): Vakit geçirmem için annem beni Denizli Büyükşehir Belediyesinin verdiği yüzme kurslarına yazdırmıştı. Daha sonra öğretmenlerim beni performans grubuna seçti. Sporla uğraştığım için sağlığım yerinde ve çok mutluyum. Başarı elde ettikçe daha da çok mutlu oluyorum. Havuzumuz çok güzel, Osman Zolan Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Güzel bir ortam var, antrenmanlarımıza devam ediyoruz.

 

Hilal Kaya(14) : Yüzmeye 5 yaşında başladım. Amacım ilk etapta öğrenmekti, buralara kadar geleceğimi bilmiyordum. Antrenmanlarımızı havuzumuzda yapabiliyoruz. Bize en iyi antrenör ve havuzları sunduğu için Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum. Yüzmenin insan sağlığına çok büyük faydası var. Başkanımızın açtığı havuzlar sayesinde bölge birinciliği ve derecelerim oldu. İlerde milli takıma seçilip ülkemizi dünyada temsil etmek istiyorum.

 

İsmail Mert Hıraözlü (12): Yüzme kursuna gelmeden önce annem, babam araştırdı ve beni Denizli Büyükşehir Belediyesi yüzme kurslarına gönderdiler. Burada takıma girdim, antrenmanımızı yapıyor ve yarışlara katılıyoruz. Genelde yarışmalarda dereceye giriyorum. Bize bu imkanı veren Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Osman Zolan’a teşekkür ederim.

 

"Spor, disiplin, kural ve ekip ruhu demektir"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de yaşayan herkesin spor yapması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını, bugüne kadar onlarca dalda 7'den 70'e herkese spor kursları verdiklerini söyledi. Kurslarda birçok genç yeteneğin de keşfedildiğini, bu sporcuların Denizli ve Türkiye'yigururla temsil ettiğini anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Özellikle çocukların ve gençlerin sporla iç içe yaşaması için gayret ediyoruz. Spor, disiplin, kural ve ekip ruhu demektir. Sağlıklı bir yaşam için spor vazgeçilmezdir. Tesislerimizde yetişen çocuklarımız, gençlerimiz inşallah yarının sporcuları olacak. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum, spora yatırımlarımız artarak sürecek."

 

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti